• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP RS: Nema "haškog pretresa"

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS demantovalo "medijske spekulacije" da haški istražioci pretresaju policijske stanice u Srpskoj.

 MUP RS: Nema "haškog pretresa" Izvor: MONDO

"Nisu tačne tvrdnje da haški istražioci pretresaju policijske stanice, nego je riječ o redovnim aktivnostima koje Haški tribunal provodi u saradnji sa MUP-om RS", rekla je za Srnu portparol MUP-a RS Mirna Šoja.

Ona je navela da haški istražioci imaju pristup svim arhivama MUP-a i da je obostrani cilj da se što prije okonča "haška priča".

I u izvorima bliskim MUP-u Srbije takođe je saopšteno da nije tačna informacija sarajevskih medija da tim haških istražilaca pretresa arhive MUP-a Srbije.

Sarajevski "Dnevni avaz" objavio je u ponedjeljak da je glavni haški tužilac Serž Bramerc naredio pretres MUP-a RS i MUP-a Srbije, kako bi što je bolje moguće započeo.

Veliki tim istražitelja Haškog tribunala posljednjih desetak dana pretresa sve policijske stanice u RS i arhive MUP-a RS i Srbije u potrazi za dokumentima iz ratnog perioda u BiH, piše "Avaz."

Ovu informaciju za list je potvrdio i Amir Ahmić, bošnjački oficir za vezu s Hagom, koji je rekao da je cilj glavnog tužioca Serža Bramerca da na najbolji način započne suđenje bivšem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću.

"Bramerc je ponovo stavio pod pritisak i Beograd i RS. Ulog je ogroman, jer je potvrđena izmijenjena optužnica protiv Karadžića, gdje Bramerc dokazuje udruženi zločinački plan na relaciji Beograd - Pale i genocid u još deset opština BiH osim Srebrenice", kaže Ahmić.

Dodao je da su od hapšenja Karadžića, RS i Beograd dobili na stotine zahtjeva.

Bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u Hagu se sudi za genocid.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE