• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija i Srpska zajedno protiv kriminala

Ministri pravde Srbije i RS, Snežana Malović i Džerard Selman, u utorak su u Banjaluci potpisali sporazum o saradnji dva ministarstva.

 Srbija i Srpska zajedno protiv kriminala Izvor: MONDO

Malović je rekla da se ovaj dokument odnosi na saradnju u zakonodavnoj aktivnosti, razmjeni iskustava i unapređenju borbe protiv kriminala i korupcije, kao i o izvršenju zakonskih i zavodskih sankcija.

"Sporazum, koji smo danas potpisali, doprinijeće još većem razvoju veza i saradnje između dva ministarstva i pravosudnih organa", kazala je ona.

Navodeći da je Srbija započela reformu pravosuđa, kroz što je prošla RS i BiH, Malovićeva je kazala da su ta iskustva značajna za Srbiju.

Ona je rekla da su ovi sporazumi važni kako bi se došlo do harmonizacije zakonodavstva, kako bi počinilac krivičnog djela bez obzira gdje se nalazi došao pod udar zakona.

Ministar pravde RS Džerard Selman je rekao da je potpisan protokol o saradnji dva ministarstva proistekao iz Sporazuma o specijalnim paralalnim vezama Srbije i RS.

"Tim protkolom smo dogovorili da će ubuduće dva ministarstva pružati svoju stručnu pomoć u harmonizaciji zakonskih propisa i njihovog usklađivanja s međunardnim standardima, kao i u oblasti izvršenja krivičnih i prekršajnih snakcija i osposobljavanju osoblja koji rade u pravosudnim organima", kazao je Selman.

On je rekao da će RS korisititi iskustva Srbije u oblasti borbe protiv organizovanog i svih drugih oblika kriminala.

Ministarka pravde Srbije tokom boravka u Banja Luci razgovarala je i sa predsjednikom RS Rajkom Kuzmanovićem o aktuelnim političkim pitanjima, kao i o borbi protiv ekonomske krize, koje preduzimaju dvije vlade.

"Trenutno su ekonomska i socijalna pitanja ta koja nas preokupiraju. Treba da dve vlade što prije završe izgradnju mosta na Rači i dogovore se oko početka izgradnje mosta kod Bratunca i uspostavljanju zajedničkog preduzeća dvije elektroprivrede radi izgradnje hidrocentrala u drinskom slivu", rekao je Kuzmanović. (Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE