• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Majkićeva obmanula javnost

SDS optužio Dušanku Majkić da je obmanula javnost tvrdnjom da je Klub delegata srpskog naroda povukao saglasnost na odluku o izmjenama Ustava BiH.

 SDS: Majkićeva obmanula javnost Izvor: MONDO

Delegat SNSD-a u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić grubo je obmanula javnost tvrdnjom da je Klub delegata srpskog naroda povukao saglasnost na odluku o pristupanju izmjenama Ustava BiH usvojenu 26. marta, saopštili su iz SDS-a.

Sjednica Kluba srpskih delegata nije ni sazvana, jer bi o njoj bio obaviješten i delegat SDS-a Slobodan Šaraba, navode iz SDS-a.

SDS podsjeća da je Šaraba glasao protiv odluke o pristupanju izmjenama Ustava BiH i u ime SDS-a upozorio delegate SNSD-a da je ovakva odluka štetna za interese RS i da ona znači rušenje Dejtonskog sporazuma.

"Odluka o pristupanju izmjenama Ustava BiH, koje uključuju i teritorijalnu organizaciju BiH i srednjih nivoa vlasti, a koju su podržala tri delegata SNSD-a, prema Poslovniku o radu Doma naroda, može biti poništena samo usvajanjem nove odluke kojom se prehodna stavlja van snage, što je poznato i delegatima SNSD-a", navodi se u saopštenju.

Iz SDS-a ističu da je delegatima SNSD-a poznato i to da je teritorijalna reorganizacija BiH dogovorena prudskim sporazum i da su oni u Domu naroda samo podržali ono što je dogovorio lider SNSD-a Milorad Dodik sa njegovim partnerima, te je očigledno da stvarni cilj delegata SNSD-a i nije da odluku o teritorijalnoj prekompoziciji BiH stave van snage, nego da novim lažima umire javnost.

Klub delegata srpskog naroda u Domu naroda povukao je saglasnost na odluku o pristupanju izmjenama Ustava BiH, usvojenu na sjednici ovog doma 26. marta.

"Saglasnost povlačimo iz razloga što pomenuta odluka odstupa od tačke 2. zajedničke izjave lidera SDA BiH, SNSD i HDZ BiH od 25. marta", navodi se u pismu dostavljenom predsjedavajućem Doma naroda Iliji Filipoviću i zamjeniku predsjedavajućeg Sulejmanu Tihiću.

U pismu, koje je potpisala Majkićeva, podsjeća se da su lideri dogovorili da poslanički klubovi ovih stranaka u Parlamentarnoj skupštini BiH, zajedno sa ostalim političkim strankama, pokrenu inicijativu za pristupanje izmjenama Ustava BiH, prema sadržaju i principima definisanim prudskim sporazumom. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE