• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi zahtjev Karadžića Tribunalu

Radovan Karadžić traži izmjenu odluke Sekretarijata Haškog tribunala kojom mu je onemogućeno da sa novinarkom razgovora putem telefona.

 Novi zahtjev Karadžića Tribunalu Izvor: MONDO

Bivši predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić zatražio je od potpredsjednika Haškog tribunala da izmjeni odluku Sekretarijata kojom mu je kontakt sa novinarkom holandskog časopisa "Revi" Zvezdanom Jovanović ograničen na pisanu komunikaciju, objavljeno jeu ovom sudu.

Sekretarijat je odluku donio navodeći da je "omogućavanje kontakta pisanom korespodencijom jedini način da se optuženom obezbijedi slobodno izražavanje, a da se istovremeno na adekvatan način zaštiti red u pritvorskoj jedinici i primjena pravde".

Sekretarijat je izrazio zabrinutost da bi, ukoliko bi Karadžiću bilo omogućeno da sa novinarkom razgovora putem telefona, postojao rizik da on otkrije povjerljive informacije.

Karadžić u svom podnesku podsjeća na raniju odluku potredsjednika Tribunala sudije Ogona Kvona, kojom mu je kontakt sa Zvezdanom Jovanović odobren i u kojoj se navodi da bi njihova komunikacija bila nadgledana, te da bi novinarka bila upozorena na mogućnost da bude optužena za nepoštivanje suda ukoliko objavi povjerljive informacije.

"Odluka potpredsjednika Suda bila je dovoljno jasna, ali je sekretar nije razumio i ne postupa prema njoj. Njegova odluka da se komunikacija Karadžića i novinarke ogranični na pisanu komunikaciju, trebalo bi da bude izmijenjena", navodi se u podnesku.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE