• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radna grupa za popis državne imovine

Savjet ministara BiH donio je odluku da do kraja aprila bude formirana radna grupa koja bi u roku od šest mjeseci obavila popis državne imovine.

 Radna grupa za popis državne imovine Izvor: MONDO

Radnu grupu činiće po dva predstavnika Ministarstva finansija i trezora BiH, Ministarstva pravde BiH i Pravobranilaštva BiH, po tri predstavnika vlada Republike Srpske i Federacije BiH, kao i predstavnik Vlade distrikta Brčko.

Predsjedavajući Savjeta ministara Nikola Špirić rekao je da formiranje radne grupe, koja će odluke donositi konsenzusom, predstavlja jedan od snažnih iskoraka na ispunjavanju "pet plus dva" uslova i ciljeva za tranziciju OHR-a i promjenu modela međunarodnog prisustva u BiH.

Popisom imovine, naveo je Špirić, ni na koji način neće se prejudicirti pitanje raspodjele državne imovine koja će biti definisana zakonom.

''Mislim da će taj popis pomoći da se lakše dođe do zakona o raspodjeli državne imovine", istakao je Špirić.

Savjet ministara BiH je utvrdio rezime Izvještaja o ispunjavanju obaveza iz ''mape puta'' za liberalizaciju viznog režima, koju je sačinila Intersorna radna grupa za liberalizaciju viznog režima.

"Ova radna grupa je intenzivno radila i ovaj izvještaj će biti predmet opširne rasprave u okviru zasjedanja Predstavničkog doma Parlamentarna skupštine BiH 15. aprila", naveo je Špirić.

On je istakao da je od 174 zahtjeva i aktivnosti koje se nalaze u "mapi puta", u izvještaju navedeno da je ispunjeno 147, da je 18 zahtjeva i aktivnosti u toku ispunjavanja, i da devet aktivnosti ostaje da bude riješeno.

"Ovih devet u vezi su s međunarodnim konvencijama i zakonodavnim aktivnostima i nema ništa posebno sporno što ne bismo mogli ispuniti u ovoj godini", istakao je Špirić.

On je naglasio da Savjetu ministara BiH ostaje jedina obaveza koju još treba da uradi u ovoj blasti da ponudi parlamentu BiH zakon o sprječavanju pranja novca.

"Imam informaciju da je taj zakon završen i vrlo brzo bi trebalo da se nađe na sjednici Savjeta ministra, što bi bio još jedan od značajnih uslova koje je Savjet ministara uradio", naveo je Špirić.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko istakao je da je Savjet ministara BiH učinio prvi korak kako bi se obezbijedilo da BiH ima imovinu koja joj je potrebna da bi efikasnije funkcionisala, saopšteno je iz OHR-a.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE