• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH ispunila većinu uslova EU

Ministar spoljnih poslova BiH Sven Alkalaj izjavio je da je BiH ispunila 147 od ukupno 174 uslova EU postavljenih u okviru "Mape puta".

 BiH ispunila većinu uslova EU Izvor: MONDO

Alkalaj je izrazio nadu da će BiH do kraja godine ispuniti i ostale uslove da bi mogla podnijeti zahtjev za prijem u EU.

Alkalaj je u četvrtak u Sarajevu razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Francuske Bernarom Kušnerom i Češke Karelom Švarcenbergom.

Šef BiH diplomatije je ocijenio da njihova posjeta "potvrdjuje podršku Francuske i Češke na putu BiH ka evropskoj integraciji".

Trojica ministara su razgovrala o političkom stanju u BiH, prioritetima spoljne politike i liberalizaciji viznog režima zemalja EU za državljane BiH.

Švarcenberg je ukazao da BiH mora ubrzati proces ispunjavanja obaveza da u procesu evropske integracije ne bi zaostala za drugim zemljama zapadnog Balkana i poručio vlastima da "ne smiju gubiti vrijeme".

Kušner je naglasio da BiH mora ispuniti sve uslove iz "Mape puta" da bi se ukinule vize za putovanje državljana BiH u zemlje EU.

Alkalaj je istakao da je do sada više od 70 zemalja uputilo pisma sa podrškom izboru BiH za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova BiH.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE