• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neizvjestan bijeli šengen za BiH

Šefovi diplomatija osam zemalja članica EU zatražili odlaganje odluke o ukidanju viznog režima za države zapadnog Balkana.

 Neizvjestan bijeli šengen za BiH Izvor: MONDO

Prema pisanju "Glasa Srpske", šefovi diplomatija osam zemalja vjeruju da cjelokupna procedura oko ukidanja viznih barijera za države zapadnog Balkana može da bude završena do kraja godine, a bezvizni režim da počne da se primjenjuje od 2010. godine.

Stručnjaci ističu da je to poruka ohrabrenja državama regiona, ali najavljuju da BiH, po svemu sudeći, početkom maja neće dobiti pozitivnu ocjenu Evropske komisije za liberalizaciju viznog režima.

Vođa pregovaračkog tima BiH za liberalizaciju viznog režima Samir Rizvo potvrđuje da prema njegovoj procjeni BiH neće dobiti prolaznu ocjenu.

Od 174 zahtjeva koje je Evropska komisija postavila pred BiH u ispunjavanju uslova iz "Mape puta" za liberalizaciju viznog režima, BiH je ispunila 147.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić kaže da je BiH posljednja u regiji krenula sa ispunjavanjem uslova iz "Mape puta", ali vjeruje da će preostale obaveze biti ispunjene do kraja godine.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE