• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo ostaje bez gasa?

"BH-Gas" isključiće kompletan dotok plina Kantonu Sarajevo, ukoliko joj do sutra u podne Kanton ne bude isplatio dug iz februara od 1,8 miliona KM.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoline u Kantonu Sarajevo Zlatko Petrović rekao je za "Dnevni avaz" da Kanton nema taj novac, niti je planiran budžetom.

Prema njegovim riječima, ako zaista dođe do potpunog kraha cijelog sistema, negativni efekti ovog poteza "BH-Gasa" će se dodatno usložnjavati.

Direktor "BH-Gasa" Mirza Sendijarević poručio je da njegova kompanija nije uputila nikakav ultimatum, nego jednostavno traži naplatu februarske fakture.

"Tražili smo da nam daju garancije da će isplatiti dug i pisanu potvrdu kada će to uraditi, to nismo dobili, redukcije su i dalje na snazi, ali domaćinstva su imala dovoljno gasa", rekao je Sendijarević.

Prema njegovim riječima, ovih dana i firmi "Sarajevogas" biće obračunata faktura za mart od oko 9,5 miliona KM, a mora biti plaćen i stari dug.

On je dodao da "BH-Gas" zbog dugovanja "Sarajevogasa" ima problema sa plaćanjem faktura ruskom isporučiocu gasa - "Gasprom eksportu".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE