• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: RS će usvojiti Zakon o prebivalištu

Odgovor Srpske na eventualne manipulacije koalicije “Prvi mart” biće donošenje Zakona o prebivalištu, izjavio predsjednik RS Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da stranke sa sjedištem u Federaciji BiH (FBiH), koje su postigle dogovor o zajedničkom nastupu na izborima u Srpskoj, imaju pravo da se udružuju, a da će odgovor Srpske na eventualne manipulacije biti donošenje Zakona o prebivalištu. 

"Zakon o prebivalištu će sadržavati sve odrebde zakona koji je predložen na nivou BiH i mi ćemo ga provesti. Neće biti moguće nikakvo odbacivanje od visokog predstavnika u tom pogledu, i njegovu odluku ovaj put nećemo poštovati", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci. 

Dodik je naglasio da Srpska ne bi sprečavala bilo kakav dogovor političkih partija koje djeluju na bilo koji način u Srpskoj, ali da smatra da koncept promovisan kroz koaliciju "Prvi mart" ima za cilj stvaranje drugačije atmosferu u BiH. 

"Gledajući interes Bošnjaka, to udruživanje je legitimno, ali zašto su onda puni srdžbe kada mi iznesemo svoj stav da ne želimo biti u BiH kakvu oni zamišljaju", zapitao je Dodik. 

Predsjednik Srpske je poručio da želi legitimne, legalne i poštene izbore, što podrazumijeva sprečavanje manipulacija u vezi sa prebivalištem. 

"Republika Srpska je u tom smislu dala podršku zakonu koji je prošao Savjet ministara i Predstavnički dom parlamenta BiH, jer je riječ o vrijednostima evropskog zakonodavstva, ali oni koji se pozivaju na Evropu sada zaustavljaju taj zakon", napomenuo je Dodik. 

Odgovarajući na pitanje novinara kako gleda na mogućnost stvaranja koalicije SNSD-a i SDS-a, o kojoj se priča u javnosti, Dodik je rekao da to smatra prvoaprilskom šalom.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE