• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pao dogovor Vlade FBiH i radnika "Vitezita"

Vlada FBiH i radnici preduzeća "Vitezit" postigli dogovor da Vladi bude dostavljen spisak radnika kojima nije uvezan staž

Federalni premijer Nermin Nikšić i ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj postigli su danas dogovor sa predstavnicima radnika preduzeća "Vitezit" iz Viteza da Vladi Federacije BiH (FBiH) bude dostavljen spisak radnika kojima nije uvezan staž.

Vlada FBiH će taj spisak dostaviti federalnom Fondu penzijsko-invalidskog osiguranja, koji će napraviti kalkulaciju sredstava potrebnih za uvezivanje staža, uključujući i one radnike koji su stekli uslove za penziju.

Nakon toga biće organizovan novi sastanak na koji će, osim današnjih učesnika, biti pozvan i načelnik opštine Vitez, a na kojem bi bilo razgovarano o realnim mogućnostima i izvorima sredstava za uvezivanje staža, saopšteno je iz federalne Vlade.

Po završetku današnjeg sastanka, Vlada FBiH obezbijedila je autobus za povratak radnika u Vitez, odakle su jutros pješke stigli u Sarajevo i protestvovali ispred zgrade federalne Vlade, tražeći uvezivanje radnog staža.

Na putu za Sarajevo nekoliko radnika završilo je u Domu zdravlja u Visokom i Sarajevu.

(Srna, Foto: Avaz)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE