• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: Dodik manipuliše pričom o referendumu

Lider SDS-a smatra da predsjednik RS i lider SNSD-a nije namjeravao da sprovede referendum za samostalnost RS

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je danas da predsjednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik devet godina, pred svake izbore, otvara priču o referendumu za samostalnost RS, bez stvarne namjere da referendum i sprovede.

Bosić je priču o referendumu o samostalnosti RS nazvao "najnižom manipulacijom građana".

Lider SDS-a je rekao da Dodik u devet godina vladavine nije uradio ništa na raspisivanju referendum o samostalnosti RS, dodavši da na tom planu nisu ništa učinili ni "Dodikovi skupi lobisti u SAD i drugim mestima u svijetu, trošeći veliki novac iz budžeta RS".

"Ništa nisu uradili, jer nije ni bila namjera Dodika da RS krene tim putem, već da pred svake izbore pokrene tu temu kako bi dobio podršku glasača na nacionalnoj priči", kazao je Bosić na konferenciji za novinare.

On je pozvao Dodika da javno kaže da li postoje uslovi za samostalnost RS, poručivši da će SDS podržati takav referendum ako postoje uslovi za njegovo održavanje.

Bosić je Dodika optužio i da svojom politikom ugrožava budućnost RS, navodeći da predsjednik RS zagovara "otvaranje" Dejtonskog sporazuma svojom podrškom ideji o uspostavljanju trećeg entiteta.

Lider SDS-a je ocijenio da je potrebno donijeti zakon kojim bi se zabranilo da predsjednik RS bude ujedno i predsjednik stranke, jer bi to onemogućilo da predsjednik Republike zastupa samo jednu grupaciju građana.

Komentarišući optužbe, koje je na račun SDS i njega lično danas izneo Dodik, Bosić je ocijenio da Dodikove "lične kvalifikacije i uvrede samo govore o nervozi u vladajućoj stranci".

Dodik je ranije danas optužio Bosića da iznosi stavove "probosanskog karaktera, koji su gotovo identični stavovima stranih ambasadora".

Bosića je ocijenio kao "nekompetentnog, snishodljivog i mekanog političara, koji je dodvorački raspoložen prema Bošnjacima i međunarodnoj zajednici".

Lider SDS-a je odgovorio da su ovakve optužbe "klasična izmišljotina SNSD-a i najniža i najcrnja politička kampanja za oktobarske izbore".

(Beta, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE