• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas sunčano, na sjeveru i istoku kiša

U BiH danas će biti sunčano i toplo, u sjevernim krajevima i na istoku umjereno do pretežno oblačno, uz mogućnost lokalnih pljuskova s grmljavinom.

Vjetar će biti slab, zapadnog i jugozapadnog smjera, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura biće od 18 do 25 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Nevesinje nula stepeni, Kalinovik, Sokolac jedan, Bjelašnica, Gacko dva, Livno tri, Foča, Han Pijesak četiri, Čemerno pet, Bileća, Doboj, Novi Grad, Srebrenica, Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bihać šest, Banjaluka, Zvornik, Gradiška, Višegrad sedam, Trebinje, Mostar devet, Mrakovica 10, Gradačac 11 stepeni Celzijusovih.

Saobraćaj se na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, bez zastoja, uz povoljne uslove za vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na autoputu Gradiška-Banjaluka, u mjestu Jakupovci, izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog radova na sanaciji mosta u Karanovcu na pravcu prema Kneževu dozvoljen je saobraćaj vozilima do pet tona nosivosti i visine do 2,8 metara. Ostala vozila saobraćaju preko Jajca.

U toku su radovi na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, dionica Draksenić-Vrbaška, u mjestu Orahova, kao i na dionicama magistralnog puta Krepšić-Brčko-Bijeljina i Karakaj-Jadranska petlja, zbog čega se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija jednom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Srpske Toplice-Karanovac, u toku je izvođenje radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim saobraćaja u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će se povremene petnaestominutne obustave saobraćaja vršiti svaki čas od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj-Modriča.

U toku je izgradnja autoputa Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj, gdje je izmijenjen režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka opština Prnjavor, a saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja u periodu od 8.00 do 16.00 časova biće aktivne na magistralnom putu Brod-Odžak, na lokalitetu Šikare, na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u naselju Viševice, te na regionalnom putu Doboj-Maglaj, od mjesta Potočani do mjesta Pridjel Gornji, te od Ševarlija do mjesta Misurići.

Polučasovne obustave saobraćaje zbog deminiranja od 6.00 do 19.00 časova biće aktivne na lokalnom putu u mjestu Velika Sočanica-Lupljanica-Mišinci kod Dervente.

Zbog održavanja sportske manifestacije-maratonskog trčanja "Trka mira", na dionicama magistralnih puteva M-6 i M-16, vozačima se skreće pažnja da pri nailasku na kolonu pod pratnjom voze opreznije i da poštuju uputstva lica iz pratnje i policije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, a do kraja maja, zbog neophodnih radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na graničnom prelazu Kamensko, pa su za vrijeme obustave ova vozila usmjerena na granični prelaz Gorica-Vinjani Donji.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE