• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Republika Srpska buduća evropska regija”

Republika Srpska se savršeno uklapa u EU kao buduća evropska regija, poručili profesori i studenti Katoličkog univerziteta iz belgijskog grada Luven

Evropska unija sve više postaje zajednica regiona koji dijele zajedničke vrijednosti, a Republika Srpska se savršeno uklapa u taj kontekst kao buduća evropska regija, poručili su profesori i studenti Katoličkog univerziteta iz belgijskog grada Luven na prijemu kod predsjednika Srpske Milorada Dodika. 

Osim o evropskim integracijama, studenti i profesori su sa Dodikom razgovarali o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i načinu funkcionisanja BiH. 

Profesor na Katoličkom univerzitetu u Luvenu Ketrin Burda izrazila je zahvalnost predsjedniku Srpske na prijemu, ističući da je profesorima i studentima bila čast da razgovaraju sa njim i da se upoznaju sa radom institucija u Republici Srpskoj. 

Burda je rekla da Univerzitet ima poseban program o postkonfliktnim područjima, u okviru kojeg je bila značajna i posjeta Republici Srpskoj, gdje nikad nisu boravili, iako su dolazili u BiH. 

"Razgovarali smo o političkoj i ekonomskoj situaciji, ali i evropskim integracijama koje su kao garant stabilnosti važne za cijeli region. EU nije samo unija država, radi se o zajedničkim vrijednostima koje dijele njeni stanovnici, a sve više i više je zajednica regiona", rekla je Burda. 

Profesor političkih nauka sa Katoličkog univerziteta iz Luvena Vinsent Efrin rekao je da su studenti i profesori tokom prijema pitali Dodika za njegove lične stavove o perspektivama integracija u EU i pitanjima nezavisnosti zemalja. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE