• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne postoje politički pritisci na revizore

Glavni revizor RS Duško Šnjegota izjavio da ne postoje politički pritisci na rad Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske.

On je naglasio da je obišao mnoge zemlje u Evropi i okruženju i da odgovorno tvrdi da Glavna služba za reviziju ima zavidan nivo profesionalnosti i nezavisnosti u radu.

Šnjegota je za "Pres Republika Srpska" rekao da će nedavno usvojene izmjene i dopune Zakona o reviziji dovesti do brojnih poboljšanja u radu revizora i da se mogu očekivati češće kontrole poslovanja javnih preduzeća.

Prema njegovim riječima, te zakonske izmjene omogućile su mnogo preciznije definisanje ponašanja Glavne službe za reviziju po pitanju obavještavanja nadležnih tužilaštava o sumnjivim radnjama u institucijama i ustanovama koje dobiju negativno revizorsko mišljenje.

"Sada je posao revizije savršeno jasan. Propisano je da svi negativni izvještaji obavezno idu nadležnim tužilaštvima i tu nema dileme", naglasio je Šnjegota.

On je podsjetio da je ranije zakonsko rješenje određivalo da glavni revizor u slučaju utvrđivanja značajnog kršenja zakona uvodi u posao organe za provođenje zakona, napominjući da je polemiku stvorila formulacija "značajno kršenje zakona".

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE