• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Novi probosanski stav SDS-a u RS

Igor Radojičić smatra interesantnim potpisivanje zajedničke deklaracije predstavnika SDA, SDS-a, PDP-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić ocijenio je vrlo interesantnim potpisivanje zajedničke deklaracije predstavnika SDA, SDS-a, PDP-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, jer je sedam dana ranije SDA dogovorila saradnju sa koalicijom "Prvi mart", čiji je cilj da u Srpskoj dobije 100.000 glasova i dominira Narodnom skupštinom, a u parlamentu BiH obesmisli entitetsko glasanje.
"SDS i PDP juče su potpisali sporazum sa SDA i neka odgovore šta su potpisali sa istima koji su prije sedam dana rekli da im treba više od pet poslanika u parlamentu BiH da praktično ukinu entitetsko glasanje i ustavno promijene ambijent u BiH i je li to novi probosanski stav SDS-a u Republici Srpskoj", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Predstavnici SDA, SDS-a, PDP-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 potpisali su juče u Sarajevu zajedničku deklaraciju o evropskim vrijednostima i zajedničkim ciljevima stranaka iz BiH koje pripadaju ili podržavaju Evropsku narodnu stranku.

Deklaraciju su potpisali predsjednici SDS-a Mladen Bosić, PDP-a Mladen Ivanić, HDZ-a BiH Dragan Čović, HDZ-a 1990 Martin Raguž i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović.

Na inicijativu takozvane Građanske koalicije "Prvi mart" 31. marta u Potočarima kod Srebrenice održan je sastanak predstavnika, kako je rečeno, probosanskih stranaka koje su potpisale sporazum o zajedničkoj listi za entitetski i državni nivo iz Republike Srpske na predstojećim opštim izborima.

Međustranački sporazuma pod nazivom "Domovina" za jedinstveni nastup stranaka iz Srpske potvrdili su SDA, Stranka za BiH, Savez za bolju budućnost BiH, Hrvstaka stranka prava BiH, Posavska stranka, Stranka dijaspore, Demokratski front BiH, Stranka pravde i povjerenja, te Socijaldemokratska unija BiH, saopšteno je nakon tog sastanka.

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE