• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedor: Dezinfikovano 2.247 domaćinstava

Autor SRNA

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da je do sada na poplavljenom području u Prijedoru dezinfikovano 2.247 domaćinstava, 43 poslovna objekta i 90 bunara.

On je istakao da su na terenu ekipe za dezinfekciju, koje rade po pozivu građana, te komisije za procjenu štete od poplava.

Pavić je na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije pozvao građane koji nisu bili kod svojih kuća i čiji objekat nije bio procijenjen, da se jave komisijama da bi mogli da vrijeme procijeniti štetu.

"Procjena štete se nastavlja i mi ćemo do ponedjeljka završiti rad na terenu, nakon čega će taj prikupljeni materijal biti obrađen, pa računamo da ćemo do kraja iduće sedmice imati pravu procjenu štete", rekao je Pavić.

On je dodao da je važno da se nijedan objekat koji je pretrpio štetu ne preskoči.

"Naše su procjene da je od oko 4.900 objekata, koji su prema prvim procjenama poplavljeni, na oko dvije trećine njih pričinjena velika materijalna šteta", rekao je Pavić.

On je dodao i da će do petka biti izvršena izrada socijalne karte 11 lica koja još borave u Sportskoj dvorani "Mladost" kako bi taj kolektivni smještaj bio zatvoren, a tim licima pružena neophodna pomoć za smještaj u njihove kuće koje su bile poplavljene.

Pavić je potvrdio da je Republičkim robnim rezervama upućen zahtjev za dostavljanje stočne hrane, koja je do sada podijeljena, a bila je dovoljna za 341 poljoprivrednika.

"Nama nedostaje stočna hrana, a zatražili smo i sjemenski kukuruz, djetelinu, travu i rasad za sve vrste povrća da bi ljudi mogli obnoviti svoje bašte i plastenike", rekao je Pavić.

On je potvrdio i da je deminerski tim juče završio bezbjedno uklanjanje i uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava, meću kojima je bila jedna
minobacačka granata kalibra 120 milimetara i oštećena ručna bomba, do kojih se zbog poplava ranije nije moglo doći.

Pavić je istakao da se očekuju povoljni vremenski uslovi za najavljeno zaprašivanje komaraca, kojima će biti obuhvaćene tri države.

"Mi ujedno očekujemo i deratizaciju, a ukoliko ne bude uskoro organizovana, mi ćemo je izvršiti sami na terenu da bi spriječili množenje glodara i mogućnost pojave zaraze na poplavljenom području", istakao je Pavić.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE