• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poplašen u trci za predsjednika RS!

Autor mondo.ba

Srpska napredna stranka RS Jovana Hadži Mitrovića kandidovaće na predstojećim izborima Nikolu Poplašena za predsjednika Republike Srpske, čak i po cijenu istupanja ove stranke iz Saveza za promjene!

Kako je za Press RS potvrdio lider SNS-a Hadži Jovan Mitrović, njegovi naprednjaci blizu su odluke da istupe iz velike koalicije opozicionih stranaka u Srpskoj zbog, kako navodi, ignorantskog odnosa SDS-a prema njihovom prijedlogu da univerzitetski profesor Nikola Poplašen bude zajednički kandidat opozicije za mjesto predsjednika RS.

“Naša stranka je odmah nakon pristupanja Savezu za promjene ponudila da kandidat za predsjednika Srpske bude Nikola Poplašen. S obzirom na način kako je taj čovjek svojevremeno bio uklonjen sa mjesta predsjednika, mislio sam da bi njegovu kandidaturu iz moralnih razloga trebalo da podrže i pozicija i opozicija. Iako smo od SDS-a i ostalih stranaka okupljenih u Savezu za promjene očekivali da nas pozovu na razgovor kako bismo zajednički razmotrili ovo pitanje, do toga nikad nije došlo.

Blagojević: Ne postoji bolji čovjek

Predsjednik SRS "Dr Vojislav Šešelj" Mirko Blagojević za Press RS kaže da je njegova stranka postigla načelni dogovor o saradnji sa naprednjacima koje predvodi Hadži Jovan Mitrović, kao i da Šešeljevi radikali u Srpskoj pozdravljaju kandidaturu Nikole Poplašena za predsjednika RS. “Očekujem da ćemo sa zajedničkom listom izaći na izbore za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH, kao i zajedničkim kandidatom za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH. Za mjesto predsjednika RS ne postoji bolji čovjek od Nikole Poplašena”, kaže Blagojević.

Očigledno je da nas ne shvataju ozbiljno, a pošto je tako, SNS RS će na predstojećim izborima ponuditi svog kandidata za predsjednika RS, srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i kandidatske liste za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH- najavljuje Mitrović.

Otkrivajući da će kandidat njegovih naprednjaka za poziciju srpskog člana Predsjedništva BiH biti Bojan Đokić, magistar ekonomskih nauka i čovjek koji se školovao na najprestižnijim univerzitetima u inostranstvu, Mitrović ističe da se ni najmanje ne plaši mogućih optužbi iz opozicije da će kandidaturom Poplašena i Đokića njegova stranka najveću uslugu učiniti kandidatima aktuelne vlasti na predstojećim izborima, piše Press.rs.

“Još jednom ponavljam da smo se stalno nudili za razgovore, ali niko iz opozicije nije želio čak ni da nas sasluša! Savijest mi je potpuno mirna i čista obraza izlazimo pred birače”, poručuje Mitrović.

Igra ulogu Kalinića

S druge strane, najavljeno istupanje Mitrovićevićih naprednjaka iz Saveza za promjene u najvećoj opozicionoj stranci u RS dočekano je na nož i kao jasan dokaz da je Jovan Hadži Mitrović, prema rečima potpredsjednika SDS-a Kostadina Vasića, riješio da na predstojećim izborima odigra ulogu koju je prije četiri godine za račun SNSD-a odigrao Dragan Kalinić.

“Priča koju sada pokušava da proda Hadži Jovan Mitrović dobro nam je poznata i od njega nas zaista ništa ne može iznenaditi. Jasno je da Mitrović pokušava da "utvrdi" pazar kako bi dobro unovčio svoju podršku nekoj većoj stranci, najvjerovatnije SNSD-u. Ovo što sada radi identično je onome što je nedavno radio i na lokalnom nivou u Zvorniku, kada je prvo pristao da bude dio opozicije koja se spremala da promijeni katastrofalnu vlast SNSD-a u ovoj opštini, da bi potom, naravno za novac, prešao u redove onih koji podržavaju rad aktuelnog načelnika opštine Zorana Stevanovića!? Jasno je da je Mitrović odlučio da na predstojećim izborima odigra ulogu Dragana Kalinića i da kandidaturom Nikole Poplašena pokuša da odvuče jedan broj glasova opozicije. Igra mu je potpuno prozirna”, tvrdi Vasić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE