• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vlast naručila istraživanje u vrijeme poplava"

Autori mondo.ba Autori Agencije

Opozicija u RS smatra da je potpuno neprihvatljivo to što je vlast naručila istraživanje o rejtingu stranaka i političara u vrijeme teških poplava koje su u maju zahvatile BiH.

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u entitetskom parlamentu Vukota Govedarica tvrdi da "svako u RS zna da je istraživanje naručio vladajući Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koje je rađeno u vrijeme najveće prirodne katastrofe koja je zadesila RS".

"To je sramota", tvrdi Govedarica, povodom istraživanja javnog mnjenja Agencije "Ipsos" koje je pokazalo da bi u RS za SNSD glasalo 42 odsto opredjeljenih birača, kada bi parlamentarni izbori bili održani u nedjelju.

Govedarica je novinarima kazao da su neke druge agencije upravo zbog poplava prekinule takva istraživanja, a da je "Ipsos" istovremeno "vodio svu marketinšku priču Vlade RS o pitanju elementaranih nepogoda".

S druge strane, potpredsjednik SNSD Igor Radojičić ističe da je istraživanje "Ipsosa" kredibilno, kao i ta agencija, pa da je i SNSD i dalje najjača stranka.

"Mislim da je ovo dobar pokazatelj za SNSD i da ćemo pokazati da, kada je riječ o mjerama za otklanjanje posljedica poplava, možemo uspješno da se borimo", naveo je Radojičić, istakavši da je istraživanje "Ipsosa" urađeno prema svim propisima.

Inače, rezultati ovog istraživanja, kako prenose banjalučki mediji, pokazali su, osim vođstava SNSD, i da među političkim ličnostima u RS anketirani najviše vjeruju predsjedniku te stranke i RS Miloradu Dodiku.

Istraživanje javnog mnjenja agencija "Ipsos Stratedžik marketing" sprovela je od 13. do 27. maja ove godine, u vrijeme poplava.

Podaci sa terena su pokazali da bi od 45 odsto opredjeljenih birača trenutno njih 42 odsto glasalo za SNSD.

Opšti izbori u BiH, pa ujedno i u RS, zakazani su za oktobar.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE