• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajčević novi direktor RAK-a?

Autor SRNA

Savjet ministara BiH bi 23. jula, trebalo da razmatra prijedlog za potvrđivanje izbora Srđana Rajčevića za generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH, najavio je predsjedavajući Savjeta ministara Vjekoslav Bevanda

"Mi na Savjetu ministara BiH imamo imenovanja koja stoje skoro dvije godine. Moj prijedlog je da na narednoj sjednici u srijedu budu svi odgovorni i da u bloku izvršimo sve ono što stoji. U tom bloku kao posljednji prijedlog koji je došao je prijedlog za RAK", rekao je Bevanda na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Savjet RAK-a BiH, nakon provedene konkursne procedure, dostavio je Savjetu ministara BiH ime Srđana Rajčevića kao najboljeg kandidata za direktora te agencije, nakon čega je iz Savjeta ministara BiH zatražena lista svih kandidata koji su konkurisali i ispunjavali uslove za to mjesto.

Iz Savjeta RAK-a odgovoreno je da nema potrebe za dostavljanjem kompletne liste, te bi pred Savjetom ministara BiH trebalo da se nađe prijedlog za Rajčevićevo potvrđivanje bez rang liste.

Savjet RAK-a dao je 21. maja, među osam kandidata, jednoglasnu podršku Rajčeviću za direktora Agencije i 30. maja svoj prijedlog poslao na potvrđivanje Savjetu ministara BiH.

Zakon o komunikacijama BiH potpisuje da Savjet ministara BiH, na prijedlog Savjeta RAK-a, potvrđuje izbor direktora Agencije u roku od 30 dana nakon podnošenja prijedloga.

Na mjestu generalnog direktora RAK-a u posljednjih 11 godina nalazio se Kemal Huseinović, kojem je mandat istekao još 2008. godine.

Generalni direktor RAK-a bira se na mandat od četiri godine.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE