• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mujezinović i zvanično novi premijer FBiH

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH potvrdio je imenovanje Mustafe Mijezinovića za novog premijera FBiH.

 Mujezinović i zvanično novi premijer FBiH Izvor: MONDO

Mujezinović je istakao u četvrtak da je primat u njegovom radu i djelovanju Vlade FBiH konsolidacija i rebalans budžeta, finansijska disciplina i uštede neproduktivnog dijela javne potrošnje.

"Prioritet je i ispunjavanje uslova za potpisivanje stendbaj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, iako je jedna runda razgovora u tom smislu već propala", rekao je Mujezinović u ekspozeu pred Predstavničkim domom Parlamenta FBiH.

On je najavio intenziviranje privrede, stvaranjem uslova za aktiviranje domaćih i stranih investicija, te prodaju dijela državnog kapitala koji nije sporan za privatizaciju.

"Novac od privatiziranog kapitala treba dijelom uložiti u razvoj, a dijelom u budžet", dodao je Mujezinović i istakao da će se zalagati za podsticaj malog i srednjeg preduzetništva i formu za registrovanje novih privrednih subjekata za 24 časa.

Premijer FBiH nije nagovijestio mogućnost rekonstrukcije u Vladi FBiH i pozvao je članove Parlamenta FBiH na zajednički angažman na korisnim projektima.

On ih je zamolio za razumijevanje i podršku pozitivnim programima, kao i građane tog entiteta, sindikate i korisnike federalnog budžeta.

Predsjednik FBiH Borjana Krišto i potpredsjednici ovog entiteta Mirsad Kebo i Spomenka Mićić imenovali su Mujezinovića 18. juna za novog premijera FBiH, čime je prihvaćena ostavka Nedžada Brankovića.

Branković je 27. maja podnio neopozivu ostavku na funkciju premijera FBiH, a Predsjedništvo SDA kandidovalo je Mujezinovića na ovu funkciju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE