• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić u Hagu napisao: Nisam kriv

Radovan Karadžić je u utorak Tribunalu podnio pismo u kome kaže da nije kriv ni po jednoj tački optužnice i izrazio uvjerenje da će biti oslobođen.

 Karadžić u Hagu napisao: Nisam kriv Izvor: MONDO

Bivši predsjednik Republike Srpske je do sada odbijao da se izjasni o optužnici koja ga tereti za genocid, ubijanje i mučenje u toku rata u BiH.

Do sada nije utvrđen datum za početak suđenja Karadžiću, mada je predsjednik Haškog tribunala nedavno u Savjetu bezbjednosti UN rekao da će ono početi krajem avgusta.

Tužilaštvo je 21. februara podnijelo sudskom vijeću nove dokaze u vezi sa jednom tačkom optužnice i zatražilo da ponovo razmotri svoju odluku o optužnici, iz čijeg je predloga izbacilo više optužbi koje je tužilaštvo navelo.

Sudsko vijeće dozvolilo je tužilaštvu da dopuni svoj predlog, navodeći da će ponovo razmotriti svoju odluku o izmijenjenoj, trećoj optužnici, kao i da će Karadžiću biti omogućeno da se izjasni o svim novim optužbama.

Na statusnoj konferenciji, pored prijedloga za dopunu optužnice, biće razmatrana i druga administrativno-tehnička pitanja u pretpretresnom postupku protiv Karadžića, kao što su objelodanjivanje dokaza i priprema njegove odbrane.

Izmijenjenu optužnicu protiv Karadžića sudsko vijeće je prvobitno potvrdilo 16. februara. Ona ga tereti za genocid nad nesrbima u Srebrenici i još 11 opština u BiH, kao i za progon, istrebljenje, ubistva, i druge zločine nad muslimanima i Hrvatima od 1992. do 1995.

(FoNet/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE