• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tijela srebreničkih žrtava u Visokom

Iz Identifikacionog centra u Tuzli u JKP Gradska groblja Visoko dopremljena su tijela 504 identifikovane srebreničke žrtve.

 Tijela srebreničkih žrtava u Visokom Izvor: MONDO

Sahrana će se obaviti u Memorijalnom centru u Potočarima na 14. godišnjicusrebreničkog masakra.

"Osim ova 504, imamo još jedno tijelo koje je ranije identifikovano. Do 11. jula može biti identifikovano još 20 do 25 osoba. Tako možemo očekivati da će ove godine u Potočarima biti sahranjeno do 530 žrtava, rekao je direktor Gradskih grobalja Asmir Hodžić“, prenio je Dnevni avaz.

Poslovi u nadležnosti Gradskih grobalja, u vezi s organizovanjem ukopa u Memorijalnom centru, odvijaju se prema planu. Jedino je trajno otvoreno pitanje, naglašava Hodžić, može li više žrtava biti identifikovano tokom godine.

"Svjedoci smo da se neke stvari rade u poslednji trenutak. Uvijek ističem da treba intenzivnije raditi na ekshumacijama i identifikacijama", rekao je Hodžić i dodao da je sramno što se dovoljne količine rezane građe za tabute i ukop ne mogu naći u FBiH, nego se naručuju iz RS.

Među 505 osoba najviše je ekshumiranih iz masovnih grobnica na području Zvornika. Među identifikovanima nalaze se blizanci 18-godišnjaci Edmir i Elmir Osmanović, dve žene, Hajra Hurem (1929.) i Hanka Bešlija (1930.). Najstariji je 76-godišnji Nurif Sinanović, dok su najmlađe žrtve 14-godišnjaci Izudin Malagić, Saudin Muminović i Mahrudin Alić.

(FoNet)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE