• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sana raste, u prekidu put kod Prijedora

Vodostaj rijeke Sane u Prijedoru iznosi 433 centimetra, što je za 13 centimetara više od kritične tačke, a put Prijedor - Bišćani je u prekidu i saobraćaj se odvija alternativnim pravcem.

"Povećan je broj zaplavljenih objekata u naselju Raškovac. Na drugim područjima izloženim poplavnom riziku nema izlivanja vode iz manjih vodotoka i stanje je uredno", saopšteno je danas iz Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora.

Ponovni rast vodostaja započeo je juče oko 16.00 časova, nakon višesatnog opadanja, a uslovljen je dotokom novih količina vode koje su prethodnu noć pale u gornjem slivnom području rijeke Sane.

"U jutarnjim časovima ovaj trend je zaustavljen, tako da u toku dana očekujemo stagnaciju vodostaja", navedeno je u saopštenju.

Vodostaj rijeke Sane u Sanskom Mostu je u toku noći počeo da opada.

Oštećenja na nasipu na rijeci Sani u naselju Kovrlije juče su popravljena, a u radovima su učestvovali i građani koji tu žive.

Vodostaj rijeke Une u Kozarskoj Dubici jutros je iznosio 375 centimetara i trenutno nema opasnosti od poplava – izjavio je šef opštinskog odsjeka Civilne zaštite Đuro Trubarac.

"Tokom dana očekuje se blagi rast vodostaja zbog dotoka Une iz Novog Grada. Stanje je pod kontrolom i nema opasnosti od izlivanja rijeke", rekao je Trubarac.

On je potvrdio da su redovne mjere zaštite od poplava i dalje na snazi radi predostrožnosti, te da je opštinski Štab za vanredne situacije u pripravnosti i spreman da adekvatno reaguje ako bude potrebno.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE