• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mandić: Tužilaštvo opstruiše istrage

Milan Mandić optužio Tužilaštvo BiH da opstruiše istrage u predmetu zločina nad srpskim civilima na području Trnova.

 Mandić: Tužilaštvo opstruiše istrage Izvor: MONDO

Predsjednik Udruženja porodica nestalih lica iz sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić optužio je danas Tužilaštvo BiH da opstruiše istrage u predmetu zločina koje su Bošnjaci počinili nad više od 100 srpskih civila na području Trnova tokom juna i jula 1992. godine.

"Odgovorno tvrdim da je Tužilaštvo BIH obustavilo istrage po tom predmetu koji je Haškom tribunalu dostavljen februara 2001. godine, a kasnije vraćen domaćem pravosuđu pod oznakom A, što je dovoljno za podizanje optužnice", rekao je Mandić medijima Republike Srpske.

On je dodao da su prikupljeni svi dokazi da je za počinjene zločine kao naredbodavac odgovoran glavnokomandujući bošnjačke armije BIH na tom prostoru Edhen Godinjak.

Koordinator tima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za istraživanje ratnih zločina Simo Tuševljak kaže da je "taj predmet izuzetno kvalitetno obrađen", da za sve zločine postoje svjedoci i da mu nisu jasni razlozi zašto Tužilaštvo BiH tu istragu nije okončalo.

"Još 1993. godine poslije oslobađanja Trnova, MUP RS je obavio uviđaje na preko stotinu leševa ubijenih Srba od kojih su 90 odsto bile žene i starci", rekao je Tuševljak.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da "predmet Trnovo" sadrži spisak imena svih nestalih i ubijenih Srba iz te opštine i da je istraga u toku.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE