• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić: Što nas ne ubije, to nas ojača!

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić izjavio je da su državna i vojna imovina stvar kompromisa.

 Špirić: Što nas ne ubije, to nas ojača! Izvor: MONDO

Kaže da ge ne raduje što u kominikeu Savjeta za provođenje mira nije navedeno da se državna imovina mora raspodijeliti prema teritorijalno-funkcionalnom principu, jer je to bio eksplicitan zadatak pretposljednjeg kominikea.

Špirić smatra da to znači da su ponovo u funkciji određeni lobiji u BiH koji žele da Republiku Srpsku (RS) "satjeraju uza zid".

''To nije ništa novo i stalno kažem: `Što nas ne ubije, to nas ojača`", istakao je Špirić.

On je rekao da klima histerije pred svaku sjednicu Savjeta za provođenje mira uvijek služi da se RS zadrži na negativnom nivou i da se sa takve pozicije uđe u pregovore o važnim pitanjima.

"To se dogodilo i ovog puta, barem sa stanovišta kominikea Savjeta za provođenje mira. Nisam siguran da su oni koji rade na tome shvatili da je Srpska spremna da se o ovim neriješenim pitanjima pregovara. Pregovarati ne znači složiti se sa unaprijed zadatim ciljevima koji ne odgovaraju RS'', rekao je Špirić za ''Glas Srpske''.

Prema njegovim riječima, histerija je protiv BiH i svi koji je produkuju ne čine i ne žele dobro ovoj zemlji.

Špirić je izrazio uvjerenje da će se naći bolja rješenja za sva otvorena pitanja u BiH, ocijenivši da načini na koji se pravi kominike i kako se ponaša dio međunarodnog faktora govori da je BiH navođena zemlja.

''Moraju nam reći kuda nas vode, jer smo im vjerovali i pošli za njima'', naglasio je Špirić.

On je najavio da će Savjet ministara BiH danas razmatrati pitanje imenovanja članova za komisiju za izbor direktora Direkcije evropskih integracija i da bi ta procedura mogla biti okončana krajem mjeseca.

''Namjere bošnjačkih faktora u vezi sa izborom direktora Direkcije su prepoznate, a tvrdim da direktor Direkcije neće raditi u interesu jednog već sva tri naroda u BiH. To će biti državni čovjek koji će raditi u interesu svih'', istakao je Špirić.

Kada je riječ o navodno "izgubljenim" donacijama, Špirić kaže da ako neko neće da da novac, naći će hiljadu razloga da ga ne da. ''Oni koji nas žele vidjeti u EU moraju malo da odriješe kesu, a ne da nas zadovoljavaju praznom retorikom'', istakao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE