• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbori ništa neće rešiti, ali smena Dinkića hoće

Ministar infrastrukture Velimir Ilić ocenio da su ove godine mogući vanredni parlamentarni izbori, ali da se njima ništa neće rešiti.

 Izbori ništa neće rešiti, ali smena Dinkića hoće Izvor: MONDO

"Opet će isti pregovarači doći za sto i samo ćemo izgubiti vreme, opet ćemo imati slične pozicije, samo će određene partije i koalicije imati jedan do dva procenta manje ili više", rekao je Ilić u intervjuu u najnovijem broju NIN-a.

Upitan da li vlada u ovom sastavu može da se održi, on je rekao da vlada "mora da se uozbilji".

"Radi se samo politička trgovina, ništa drugo, jer su svake godine neki izbori", rekao je Ilić, odbacujući mogućnost buduće saradnje sa strankom G17 plus ako se nešto ne promeni.

Odgovarajući na pitanje da li bi NS pre ušla u koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom, Ilić je rekao da su neke stranke posle 5. oktobra postale gore od onih koje su rušene. "Šta je bio cilj 5. oktobra? Promene. Nismo promenili nista".

Ilić je izneo niz optužbi na račun ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića, i naveo da očekuje od predsednika vlade da ga smeni.

"Da sam ja premijer ne bih mogao da tolerišem ministra koji tako radi, ja bih ga smenio i tražio od skupšitne da ga smeni, tražio bih ili novog koalicionog partnera ili da stranka koja je u koaliciji da novog ministra", rekao je Ilić.

"Ne može on mene da proziva što ne radim koridore kada je za sve koridore u Srbiji, železničke i putne, izdvojeno 900 miliona dinara", istakao je Ilić i naveo da je to dovoljno samo za tri kilometara koridora.

Ilić je podsetio da je u prošloj vladi uspešno gradio puteve, dodajući da se sada svi bave tim poslom - i Dragan Đilas i Dinkić, Ministarstvo poljoprivrede, Kapitalni fond Vojvodine...

On je naveo da je Koridor 10 u njegovoj nadležnosti, zbog čega i nisu data sredstva, ali je zato pet puta više novca namenjeno skijalištima, nego Koridoru 10.

"Ovo je totalni haos u vladi. Sredstva uzima ko stigne, ko ima vezu nešto da izlobira, on to radi", poručio je Ilić.

Na pitanje da li se putevi grade, Ilić je kazao - "Ništa se ne gradi, to i jeste nesreća", dodajući da je jedino obilaznica oko Beograda aktivno gradilište.

Ilić je upozoriio i da se Prostorni plan Srbije ne poštuje, jer su svi prostorni planovi u skijališitma poništeni nekim master planovima.

"Dinkić ga povuče uredbom vlade i master plan postaje zakon", objasnio je Ilić, dodajući da sa Dinkićem ne razgovara jer je on "ušao u totalnu anarhiju i razbio sistem koji je godinama funkcionisao u Srbiji".

Ilić je optužio Dinkića da je napravio paralelan sistem urbanizmu i svemu ostalom.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE