• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Drskost OHR-a

Suspendovani policajci vraćeni na posao! Premijer Srpske zadovoljan ali i dalje ljut na OHR!

 Dodik: Drskost OHR-a Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da vraćanje na posao 35 suspendovanih policajaca govori da su OHR-ove strukture napravile ogromne nezakonitosti i izbacile ljude sa posla bez ikakvih dokaza.

"Tome se mi protivimo i suprostavljamo'', rekao je Dodik i naglasio da ta vrsta drskosti i arogancije koju je pokazao OHR prema policajcima dovoljno govori da Kancelarija visokog predstavnika nije dio rješenja nego dio problema u BiH.

On je naglasio da toga nema ni u jednoj zemlji u svijetu, niti postoji mogućnost da nekog izbacite sa posla, a da nema pravni lijek za postupanje niti mogućnosti da se nekome žali.

Uprkos toj činjenici, naveo je Dodik, OHR-ova struktura u Sarajevu, koja ima velike apanaže, ne reaguje.

''U posljednje vrijeme pokušali smo da omogućimo policajcima da nekako prežive ovo vrijeme, a u razgovoru sa njima vidjećemo na koji način ćemo im pomoći'', naglasio je Dodik.

On je podsjetio da je sramno bilo da je u vrijeme mandata visokog predstavnika Kristijana Švarc-Šilinga doneseno uputstvo u kojem se kaže da ne mogu odgovarati za poslove koje oni rade u OHR-u.

"Mi smo našli način da oni mogu odgovarati u svojim zemljama i pripremamo neke mogućnosti za to", rekao je Dodik.

Direktor Policije RS Uroš Pena potvrdio je u srijedu da je na posao vraćeno 35 od 36 suspendovanih policajaca koji su dovođeni u vezi sa dešavanjima u Srebrenici.

Odlukom bivšeg visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka 10. jula 2007. godine suspendovano je 36 policajaca koji se dovode u vezu sa srebreničkim dešavanjima, od kojih je jedan i bivši direktor Policije RS Dragomir Andan. Suspendovanim policajcima tada su oduzeta i lična dokumenta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE