• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšena trojica sa tri kilograma heroina

U akciji MUP-a u Novom Sarajevu i Ilidži uhapšene tri osobe i oduzeto tri kilograma heroina.

 Uhapšena trojica sa tri kilograma heroina Izvor: MONDO

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pretresom tri stana u opštinama Novo Sarajevo i Ilidža uhapsili su tri osobe i oduzeli tri kilograma heroina spremljenog za uličnu prodaju u vrijednosti od oko 100.000 evra, izjavio je danas u Sarajevu načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo Predrag Kurteš.

On je dodao da je zaplijenjeno i oko 5.000 KM, automobil "mercedes" sa njemačkim registarskim tablicama, više lažnih isprava i vaga za precizno mjerenje.

Kurteš je na konferenciji za novinare istakao da su juče u večernjim časovima u pretresenim objektima pronađeni i uhapšeni Sulejman Hamidović (41) iz Novog Pazara koji je koristio lažnu ličnu kartu na ime Adison Lojović iz ovog grada i novopazarac Samir Juković (42) koji je, takođe, imao lažne dokumente na ime Muamer Bektović iz ovog grada.

Za obojicom je Interpol raspisao crvene potjernice na zahtjev Centralnog nacionalnog biroa Beograd zbog rasturanja i stavljanja u promet opojnih droga.

On je naglasio da je na Ilidži uhapšen Musip Alilović (44) iz Prilepa u Makedoniji, a da su vlasnici pretresenog objekta u bjekstvu.

"Ova tri lica ilegalno borave u BiH o čemu je obavješteno Ministarstvo bezbjednosti BiH", rekao je Kurteš i dodao da MUP Kantona Sarajevo još traga za nekoliko aktera ovog događaja koji su direktno bili uključeni u ove kriminalne aktivnosti, ali u cilju istrage nije mogao reći više podataka.

Prema njegovim riječima, pretres stanova u Grbavičkoj ulici i u ulici Nike Kolumbića na Ilidži izvršen je u saradnji sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo,

On je rekao da ova akcija rezultat dugotrajnog rada Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja za borbu protiv zlopupotreba droga MUP-a Kantona Sarajevo i Obvještajno bezbjednosne agencije (OBA) BiH, koji su radili na presjecanju kanala droge koja dolazi iz Srbije na prostore BiH i Kantona Sarajevo.

Kurteš je naglasio da je stalni prioritet kantonalnog MUP-a borba protiv kriminala u cilju bezbjednosti građana, dodavši da je ovo jedna od najvećih zaplijena droge koja je bila namjenjena uličnoj prodaji na području Kantona Sarajevo.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE