• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncentraciona vlada, da li je to šala?

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić smatra da se premijer Milorad Dodik šalio kada je rekao da se sprema da ponudi koncentracionu Vladu u RS.

 Koncentraciona vlada, da li je to šala? Izvor: MONDO

'Nije vrijeme ni za kakvu koncentracionu Vladu, jer postoji stabilna skupštinska većina, a prema riječima vladajućeg SNSD-a, u RS nema krize i socijalnih nemira, jer je RS finansijski stabilna u odnosu na zemlje u okruženju'', istakao je Bosić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je podsjetio da se koncentraciona Vlada pravi u slučaju da nije moguće ništa drugo napraviti poslije izbora, kao što je to urađeno u Brčko distriktu, ili ukoliko je riječ o velikoj kriznoj situaciji ili političkoj opasnosti po RS.

Bosić smatra da možda postoji struje i pritisci koje Dodik želi na neki način da izbjegne.

Prema pisanju pojedinih medija, Dodik je juče u Banjaluci izjavio da razmišlja o tome da opoziciji predloži formiranje koncentracione Vlade kako bi se lakše prevazišli efekti ekonomske krize koji se tek očekuju.

Bosić je rekao da je SDS spreman za razgovor sa Dodikom ukoliko on ima plan u vezi s postojanjem mogućnosti raspisivanja referenduma o statusu RS.

''U tom slučaju mora nam otvoreno reći šta je razlog da zajedno formiramo Vladu i šta bi ta vlada mogla uopšte da radi'', naglasio je Bosić.

Govoreći o  sastanku predsjednika RS Rajka Kuzmanovića sa predstavnicima političkih stranaka iz RS povodom odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da stavi van snage zaključke parlamenta RS o efektima prenošnja nadležnosti RS na BiH, Bosić je rekao da nije prisustvovao tom sastanku jer smatra da ti zaključci u ovom trenutku nisu od suštinskog interesa po RS.

''To je pokušaj da se baci `prašina u oči` javnosti u RS i skrene pažnja sa onih važnih tema'', istakao je on.

Bosić je rekao da Incko ne može poništiti političku volju izraženu u parlamentu RS, ističući da je rješenje po tom pitanju da Vlada RS ponudi akcioni plan kako će provoditi zaključke parlamenta RS koje je podržala većina stranaka iz RS.

''Mnogo bi bilo značajnije da je predsjednik RS na sastanak pozvao stranačke lidere i srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojšu Radmanovića da objasni na koji način i uz čiju saglasnost je glasao za odluku Predsjedništva za upućivanje zahtjeva za punopravno članstvo BiH u NATO savezu'', rekao je lider SDS-a. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE