• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Kampanja da prođe demokratskoj borbi

Autor SRNA

Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić pozvao je političke subjekte i građane da predizbornu kampanju razumiju kao demokratski proces, a ne proces sijanja nemira, nestabilnosti, straha ili nasilja.

Tadić je istakao da nasilje postaje sastavni dio predizborne kampanje, o čemu svjedoče napadi na aktiviste i imovinu političkih stranaka.

"Počinju da se dešavaju incidenti koji prijete da ne budu samo međustranački, nego i međuentitetski i međunacionalni sukobi", rekao je Tadić na Trgu bana Milosavljevića u Banjaluci, gdje su mu se pridružili i građani koji su se odazvali pozivu Saveza da pošalju poruku da ostatak kampanje prođe u miru.

On je podsjetio političke subjekte da kampanja treba da se vodi mirno i u takvom duhu gdje ljudi neće biti opterećeni prijetnjama ili strahovima da 12. oktobra donesu odluku o budućnosti Srpske.

"Republika Srpska može biti politički stabilna. Ona je međunarodno priznata, a naš posao je da se izborimo protiv korupcije, da se izborimo za ekonomsku šansu za bolji život svih građana i da Srpsku ne guramo u bilo kakve spoljašnje ili unutrašnje sukobe", poručio je Tadić.

 Kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pridružio se pozivu da kampanja u naredne dvije sedmice bude kampanja argumenata, a ne vrijeđanja, te da bude pozitivna kampanja, a ne kampanja sukoba, svađa i prebijanja ljudi.
Crnadak: Neophodna borba protiv kriminala

Nosilac liste koalicije PDP-NDP za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice jedan Igor Crnadak rekao je da su iskorjenjivanje korupcije i borba protiv kriminala neophodni da bi Republika Srpska, ali i BiH, krenuli pravim putem i da bi njeni građani živjeli dobro.

Crnadak je rekao novinarima u Banjaluci da će se istinski zalagati za što bolji položaj Republike Srpske, te da će Srpsku braniti od bilo kakvih negativnih uticaja.

On je dodao da će se zalagati za privlačenje stranih investicija, ali i da će nastojati da za Republiku Srpsku obezbijedi dodatna sredstva iz institucija BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE