• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik za mir, budućnost i stabilnost Srpske

Autor SRNA

Kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će se zalagati za mir, budućnost i stabilnost Srpske, koja podrazumijeva jake institucije i zapošljavanje, i da za to mora imati podršku naroda.

Dodik je večeras na javnoj tribini u banjalučkom naselju Lauš podsjetio da je SNSD sa lokalnim stanovništvom u ovom naselju dogovarao i rješavao mnoge infrastrukturne probleme.

"Ovdje smo u pobjedničkom nizu SNSD-a na svim nivoima i došli smo da sa narodom pokažemo to ubjeđenje i uvjerenje", istakao je Dodik.

Kandidat SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da će se u Sarajevu zalagati za stabilnost Republike Srpske, promociju i zaštitu njenih interesa u skladu sa propisanim procedurama.

"To znači da imate čitav niz mehanizama na raspolaganju ukoliko dođe do procjene da su narušeni interesi srpskog naroda ili Republike Srpske određenim odlukama u Predsjedništvu BiH", istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da je SNSD uvijek štitio interese Srpske i jačao njene nadležnosti, ali da to nikada nije činio na štetu nekog drugog.

Ona je naglasila da Republiku Srpsku vidi kao veoma zrelu zajednicu, demokratsku sredinu koja će pružiti prostor za normalan život svakom ko priznaje nju i njene institucije.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Igor Radojičić rekao je da se kampanja SNSD-a vodi pod sloganom "Za pobjedu Srpske", te da je posvećena tome da Republika Srpska, prije svega, pobijedi sve političke i ekonomske izazove koji su pred njom.

"Nesumnjivo je da će i poslije oktobarskih izbora biti političkih izazova. U američkom kongresu je nova rezolucija kojom se traže ustavne promjene u BiH, a ekonomska kriza, koja na ovom prostoru traje šestu godinu, zahtijeva da se poboljšaju ekonomske prilike i pobijede svi ti ekonomski izovi sa strane", istakao je Radojičić.

On očekuje da će Banjaluka i ove godine na izborima pokloniti povjerenje SNSD-u.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Nikola Špirić istakao je važnost očuvanja političke stabilnosti Republike Srpske, koja je preduslov za razvoj, nova radna mjesta, nove investicije i bolji socijalni status svih građana.

"Političku stabilnost može da podari najjača politička partija SNSD i Milorad Dodik", istakao je Špirić i dodao da je veoma važno da iz jedne političke stranke budu predsjednik Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH, a da je SNSD jedina stranka koja to nudi.

Špirić je rekao da je BiH "mini međunarodna laboratorija" i da sve promjene globalnog karaktera Srpska mora dočekati na nogama sa jakim institucijama.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE