• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkalaj: Ko…Koštunica?

Ministar spoljnih poslova BiH Sven Alkalaj nazvao Vojislava Koštunicu "političkim marginalcem" i poručio da nema prava da se miješa u stvari BiH.

 Alkalaj: Ko…Koštunica?  Izvor: MONDO

On je ocijenio da prijedlog bivšeg premijera Srbije Vojislava Koštunice da se građani Republike Srpske na referendumu izjasne o ulasku u NATO ne doprinosi dobrosusjedskim odnosima dviju zemalja.

Koštunica je, povodom odluke Predsedništva BiH da uputi formalan zahtjev za učlanjenje u NATO, u nedjelju poručio premijeru RS Miloradu Dodiku da puni legitimitet za odlučivanje o tom pitanju ima samo narod, koji o tome treba da odluči slobodno i demokratski na referendumu.

Komentarišući Koštuničino pismo, Alkalaj je izjavio agenciji FENA da je članstvo u Alijansi od strateškog interesa za stabilnost i prosperitet BiH i da o tom pitanju već duže vreme postoji politički konsnzus u zemlji.

"Ovakva pisma i djelovanja nikako ne mogu pomoći izgradnji dobrosusjedskih odnosa za koje se Srbija zvanično zalaže", rekao je on.

Kako je prenijela FENA, Alkalaj je ocijenio da je Koštunica "politički marginalac" koji nema uticaja ni u sopstvenoj zemlji, a pogotovo van njenih granica.

"On nije pozvan da komentariše spoljnopolitičke ciljeve BiH, pogotovo ne da podstiče inicijative koje su suprotne tim ciljevima", rekao je Alkalaj.

Takvi potezi, prema njegovom mišljenju, ne mogu ni na koji način uticati na razvoj odnosa BiH i NATO, već ih samo mogu ubrzati.

(Tanjug/na slici Vojislav Koštunica)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE