• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plakati: "Čović + Tihić = mostarska tragedija"

U Mostaru, Sarajevu i Zenici tokom vikenda osvanuli su plakati s porukom: Čović + Tihić = mostarska tragedija. Potpisnik akcije je pokret Dosta!

 Plakati: "Čović + Tihić = mostarska tragedija" Izvor: MONDO

Nevladina organizacija je saopštiila da su u Mostaru već nekoliko puta pozivali poslanike da rade svoj posao, te OHR da se uključi u pitanje Mostara, prenosi Sarajevo-x.com

“Odbornici u Gradskom vijeću Mostara, ako imaju savjesti, trebaju podnijeti ostavke”, poručuju iz pokreta Dosta.  Kako navode, OHR se uopšte nije udostojio odgovoriti na pismo koje je potpisalo oko sedam stotina građana, pa se više neće ni obazirati.

"Međutim, problem je što su ti odbornici obične figure na šahovskom polju koje se zove nacionalistička politika. Uz brojne medijske napise o raznim koalicijama unutar stranaka, jasno da je problem na relaciji HDZ – SDA. Jedni kažu: dogovorili smo se, a oni nisu ispoštovali dogovor. Drugi odgovaraju da je dogovor bio drugačiji. A svi znamo da, kad se ove stranke dogovaraju, građanima ne može biti dobro. Posebno kad je Mostar u pitanju, jer se do sad pokazalo da je najbolje 'ovce držati u torovima', razdvojene, zavađene", navode predstavnici Pokreta Dosta!.

Plakate su postavili da bi Čoviću, Tihiću i njima sličnima poručili da ne priznaju granicu na Bulevaru, da za njih Mostar nema dvije obale odnosno da dvije obale ima samo rijeka Neretva.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE