• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostaju potjernice za "Dobrovoljačku"!

Ministar pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da ostaje na snazi naredba srpskog pravosuđa za potjernica u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

 Ostaju potjernice za "Dobrovoljačku"! Izvor: MONDO

Ona je naglasila da je Haški tribunal implicitno dao saglasnost za to, mada nije ni bila potrebna.

Navodeći da se čeka reagovanje Interpola u Lionu na dopis iz Beograda povodom obustavljanja distribucije potjernica za Dobrovoljačku, Malovićeva je napomenula da je u ranijem dopisu Haški tribunal odgovorio da nema smetnje za raspisivanje potjernica za taj predmet.

Ona je podsjetila da je mandat Haškog tribunala prošao i napomenula da je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine nakon toga pristupilo kompletnoj dokumentaciji u Hagu.

"Za tako nešto nije ni bila potrebna saglasnost Haškog tribunala, ali je ona implicitno data", rekla je Malovićeva novinarima.

Malovićeva je podsjetila da je još 1992. godine pred pravosudnim organima Srbije počelo procesuiranje predmeta "Dobrovoljačka".

Na pitanje da li postoji opasnost da počinioci zločina ne budu kažnjeni, Malovićeva je rekla da ostaje na snazi naredba srpskog pravosuđa o raspisivanju potjernica i da će za Beograd postupak za Dobrovoljačku i dalje biti otvoren.

Ona je podsjetila da je beogradski Interpol uložio prigovor na odluku centrale u Lionu da obustavi distribuciju pojternica za Dobrovoljačku.

"Ali treba da bude njihova Generalna skupština i videćemo kakva će konačno odluka biti", rekla je Malovićeva, dodajući da se čeka reagovanje centrale Interpola na dopis beogradskog Interpola.

Ona je ponovila da će srpsko Tužilaštvo za ratne zločine uputiti i određeni dopis haškom tužiocu Seržu Bramercu povodom Dobrovoljačke.

Generalni sekretarijat Interpola donio je odluku prošle sedmice kojom su obustavljene "crvene potjernice", koje je raspisala beogradska kancelarija Interpola protiv državljana BiH u slučaju "Dobrovoljačka ulica".

Srpsko tužilaštvo za ratne zločine raspisalo je međunarodne poternice za 19 osoba iz BiH zbog napada na kolonu bivše JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992. godine kada su ubijena 42 vojnika, a ranjena 73.

Među onima koje Srbija tereti za ovaj zločin su i bivši članovi ratnog Predsjedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, te general Jovan Divjak. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE