• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavić: DNS želi da ojača u cijeloj BiH

Autor SRNA

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je u Drvaru da ova stranka želi da ojača u cijeloj BiH i da Drvar prema regionalnom principu veže za Prijedor da bi ova dva grada, odnosno regije, što bolje privredno sarađivale.

Pavić je građane Drvara na predizbornoj tribini ove stranke upoznao sa politikama DNS-a koje su usmjerene prema čovjeku koji želi živjeti u FBiH.

On je istakao da je lista DNS-a sačinjena od ljudi koji zaista i žive u Drvaru, za razliku od drugih koji imaju kandidate koji žive u nekim drugim gradovima, jer ova stranka smatra da će aktuelne probleme najbolje rješavati sami mještana Drvara.

Nosilac liste DNS-a za Skupštinu Livanjskog kantona iz Izborne jedinice 210 Predrag Kunjadić rekao je da će realna politika DNS-a biti okrenuta građanima, jer se u Drvaru "sve mora pokrenuti" - od nivoa lokalne zajednice, preko kantona, do nivoa FBiH.

"Jedino tako se može napraviti efekat. Najveći problem Drvara je nezaposlenost i mora se pokrenuti proizvodnja, početi brinuti o ljudima, te resursima koje Drvar ima", rekao je Kunjadić.

Predsjednik Regionalnog i Opštinskog odbora DNS-a Drvar, te kandidat za kantonalnu skupštinu Nikica Bosnić rekao je da je skup u Drvaru dokaz da DNS može povećati svoje učešće u vlasti u ovom kantonu.

"DNS je na ovim prostorima prepoznat kao ozbiljna stranka. DNS će uraditi sve da narod Drvara i Livanjskog kantona ostane ovdje i da ima od čega da živi", rekao je Bosnić i dodao da se mora insistirati na tome da se Republika Srpska privredno veže za FBiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE