• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojen Zakon o zabrani diskriminacije

Prema usvojenom Prijedlogu zakona, smatraće se svako različito postupanje na osnovu rase, jezika, vjere, nacije, političke pripadnosti...

 Usvojen Zakon o zabrani diskriminacije Izvor: MONDO

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Prijedlog zakona o zabrani diskriminacije, kojim se uspostavlja zakonski okvir za ostvarivanje jednakih prava za sva lica u BiH i uređuje sistem zaštite od diskriminacije.

Diskriminacijom, prema usvojenom Prijedlogu zakona, smatraće se svako različito postupanje na osnovu rase, jezika, vjere, nacije, političke pripadnosti, pripadnosti nekom udruženju, obrazovanja, bračnog statusa, zdravstvenog stanja, ali i osjećaja pripadnosti polu, polnog izražavanja ili orijentacije.

Ovaj Prijedlog zakona jedan je od uslova EU za liberalizaciju viznog režima BiH.

Poslanici su podržali i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, čime se banke sa udjelom državnog vlasništva višim od 10 odsto izjednačavaju sa bankama u privatnom vlasništvu kada je u pitanju osiguranje depozita.

Danas je u prvom čitanju usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, kojim se u cilju ispunjenja zahtjeva MMF-a dodatno ograničavaju primanja zaposlenih u ovim institucijama.

Potrebnu većinu glasova u prvom čitanju dobili su i prijedlozi zakona o protivminskom djelovanju i izmjenama i dopunama Zakona o imunitetu, dok je Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o državnoj himni BiH upućen Kolegijumu Predstavničkog doma na usaglašavanje.

Za srpskog člana Upravnog odbora BHRT Predstavnički dom imenovao je Aleksandra Bogdanića.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE