• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavić: DNS za koncept regionalizacije

Autor SRNA

Nosilac liste DNS-NS-SRS za Narodnu skupštinu Republike Srpkse u Izbornoj jedinici jedan Marko Pavić rekao je večeras da se DNS razlikuje od drugih stranaka po konceptu regionalizacije za koji se zalaže.

Pavić je na predizbornoj tribini DNS-a u Novom Gradu rekao da će razvoj prijedorske regije u pravom smislu oživjeti ekonomiju.

"Regija koja ima 163.000 stanovnika ne treba nikog da moli, već da imenuje svoje ministre koji će odlučivati", rekao je Pavić.

On kaže da DNS na predstojećim izborima očekuje povjerenje građana koje će omogućiti da ova stranka ima predsjednika Vlade Republike Srpske.

Pavić je rekao da se DNS ne bori za vlast, već za povjerenje kako bi mogli realizovati programe. "Osnovne četiri politike DNS-a su ekonomija, zapošljavanje, borba protiv kriminala i korupcije i socijalna politika", poručio je Pavić.

Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici jedan Mirko Sovilj smatra da je za realizaciju bilo kojih važnih projekata bitno da se postigne stabilnost.

"Na političku stabilnost utiču mnogi faktori, između ostalog i činjenica da se uvažavamo, jer nije dobro kada se u Sarajevu za Republiku Srpsku kaže manji entitet, jer mi to shvatamo kao poruku da Republika Srpska ima manji značaj i to moramo mijenjati", smatra Sovilj.

On kaže da će se DNS zalagati za interese Republike Srpske i da su svjesni da su u proteklom periodu donošene odluke na štetu Srpske, što se mora popraviti.

"Želimo dalju demokratizaciju društva u BiH koja će ići u smjeru stvaranja konfederalnih odnosa, što će obezbijediti šire uslove za brži i sigurniji razvoj Republike Srpske i Federacije BiH, a što će doprinijeti razvoju i sigurnosti BiH", rekao je Sovilj.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske iz Izborne jedinice jedan

Zdravka Marinković kaže da će se kao zdravstveni radnik zalagati za reformu zdravstvenog sistema, kojom će biti omogućena adekvatna primarna zdravstvena zaštita.

Na predizbronom skupu predstavili su se i drugi kandidati za Narodnu skupštini Republike Srpske i parlament BiH na listi DNS-NS-SRS u Izbornoj jedinici jedan.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE