• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Ne idem u Potočare!

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da 11. jula u Potočarima neće prisustvovati pomenu Bošnjacima stradalim1995. godine

 Radmanović: Ne idem u Potočare! Izvor: MONDO

On je istakao da se o datumu koji bi bio proglašen danom sjećanja na žrtve mora postići jedinstven dogovor, bez politizacije. Radmanović je rekao da Predsjedništvo BiH ne donosi kolektivnu odluku o tome ko će ići na skup u Potočare, te da je njegov lični stav da ne prisustvuje toj komemoraciji.

On je naglasio da ne ide na pomene koji se pretvaraju u političku manifestaciju, niti na skupove na kojim ljudi, koji misle da su važni za jedan narod, kažu da je osveta pravda.

"Kada je u potpunosti vjerski skup, sigurno nikada neću otići i to je moj lični stav. U ovom slučaju jeste tako", rekao je Radmanović novinarima u Banjaluci.

Na pitanje šta misli o incijativi da se 11. juli proglasi danom sjećanja na žrtve Srebrenice Radmanović je odgovorio da se o tome mora postići jedinstven dogovor bez politizacije, te da se žrtve ne mogu razdvajati.
"U BiH je bilo mnogo žrtava , ne samo u posljednjem ratu nego u nekoliko prethodnih. One pripadaju različitim nacionalnim grupama i o tome se mora voditi računa", rekao je Radmanović.On je dodao da se u BiH pravi politički porgram od svega, a posebno kada su kada su u pitanju su bolna za sve one koja su doživjela stradanje.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu BiH Sadik Ahmetović zatražio je juče da u dnevni red ovog doma bude uvrštena tačka o proglašenju 11. jula danom sjećanja u BiH na srebreničke žrtve, što nije prihvaćeno.
(Srna)


Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE