• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Konsenzus da bude princip rada Predsj. BiH"

Autor SRNA

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da se zalaže za apsolutni konsenzus tri konstitutivna naroda i dva entiteta i da to treba da bude princip rada u Predsjedništvu BiH.

Cvijanovićeva je istakla da članovi Predsjedništva treba da nađu načina da se praktično i institucionalno organizuje život u BiH i da niko nikoga ne ugrožava.

Ona je naglasila da je njena ustavna dužnost da predstavlja i štiti interese srpskog naroda i Republike Srpske, a nakon što je bila ministar i predsjednik Vlade Republike Srpske veoma dobro razumije političke, ekonomske i finansijske prioritete.

Cvijanovićeva je za "Dnevni avaz" rekla da je njena prednost u odnosu na kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH iz Saveza za promjene Mladena Ivanića, između ostalog, i u tome što je on već viđena priča i što ona, za razliku od njega, ne daje velika obećanja koja ne može ispuniti.

"Sve što sam ikada obećala - i ispunila sam, a mislim da su to građani prepoznali. Zajednički sam kandidat isprofilisane koalicije koja je testirana u svim teškim situacijama i vremenima koja su obilježila naš osmogodišnji mandat. Vođeni smo pozitivnim, a ne rušilačkim motivima", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je Ivanić ispred PDP-a nametnuti kandidat opozicije, zbog čega je i značajan dio članstva SDS-a frustriran.

"Ivanić je već viđena priča. Da su istinski promoteri promjena proizveli bi bar neku novu političku figuru spremnu da uđe u političku arenu i poslali bi konzistentnu poruku javnosti, a ne da jedni pričaju kako će otpuštati i smanjivati plate, a drugi kako je nivo zaposlenosti prenizak. Jedino gdje vidim da su usaglašeni je prljava kampanja", istakla je Cvijanovićeva.

Na pitanje da li Republika Srpska ima kapaciteta da se osamostali i da se ta tema često spominje, posebno u predizbornoj kampanji, Cvijanovićeva kaže da svaki narod ima pravo da definiše svoje političke ciljeve.

"Stav koalicije koju predstavljam je jasan - očuvati Republiku Srpsku u teritorijalnom, institucionalnom, političkom i ekonomskom smislu. Taj stav nema veze sa predizbornim vremenom", naglasila je Cvijanovićeva, koja je međunarodni sekretar SNSD-a.

Ona je navela da je SNSD ozbiljna i velika politička organizacija koja ima jakog lidera.

"Nigdje još nisam vidjela uspješnu stranku bez čvrste figure na svom čelu. U takvim situacijama ili se stranka rastače ili se bira novi lider, kao što predviđam da će se desiti SDS-u nakon izbora", istakla je Cvijanovićeva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE