• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šef diplomatije BiH iz SNSD-a ili SDS-a?

Autor mondo.ba

U trci za Parlament BiH SNSD, baš kao i SDS ispred Saveza za promjene, imaju šanse da sa partnerima iz FBiH formiraju novi Savjet ministara BiH.

 Šef diplomatije BiH iz SNSD-a ili SDS-a? Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

U SNSD već se moglo čuti da na nivou BiH očekuju saradnju sa HDZ BiH Dragana Čovića, a izvjesno je da bi im novi partner mogla biti i SDA, koja je postala najjača bošnjačka stranka.

Budući da bi po rotaciji novi predsjedavajući Savjeta ministara trebalo da bude Bošnjak, izvjesno je da bi Dodikov kadar mogao da preuzme mjesto šefa diplomatije BiH, što je poslije šefa Savjeta ministara najznačajnija pozicija.

Na pitanje o mogućoj saradnji sa SDS-om, makar na nivou BiH, Milorad Dodik je za "Euro Blic" rekao da SNSD primarno ostaje partner sa DNS i SP, ali da ne isključuje mogućnost da ih kontaktiraju neke frakcije iz SDS.

S druge strane, Ognjen Tadić kaže da je za Savez za promjene "situacija čista", što se tiče formiranje Savjeta ministara BiH.

"Situacija je, što se Saveza tiče, čista kada su u pitanju mandati osvojeni za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH gdje ćemo imati većinu koja će moći da uđe u formiranje Savjeta ministara BiH", rekao je Tadić.

Prema nezvaničnim i nepotpunim podacima u novom sazivu Parlamenta BiH, SNSD će imati šest poslanika, SDS pet, DNS jednog poslanika, kao i PDP/NDP i SDA.

Najaktuelnije vijesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDOBIH, kao i na Twitteru @MondoBH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE