• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: SNSD, DNS i SP imaju većinu

Autor SRNA

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić potvrdio je danas da aktuelna vladajuća koalicija u Republici Srpskoj, koju čine SNSD, DNS i socijalisti, ima 42 poslanika dovoljna za formiranje nove skupštinske većine.

"Koalicija je razgovarala i potvrdila raniji princip - da osnovu za formiranje vlasti u Srpskoj treba da čini podrška političkih partija koje imaju sjedište u Republici Srpskoj. Naše tri stranke su u stanju da kažu da imaju 42 mandata koja su potvrđena", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

On očekuje da će se toj većini pridružiti i druge političke stranke, prije svega iz bošnjačkog naroda.

Đokić je rekao da koalicioni partneri još nisu odlučili da mandatar bude iz SNSD-a, ali da postoji prijedlog za to, te podsjetio na raniji dogovor da budu podržani kadrovi SNSD-a za kandidate za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, a da ostale članice koalicije daju kadrove za ostale pojedinačne funkcije.



Lider socijalista je dodao da dogovor može biti i drugačiji, te da se zato i održavaju sastanci i razgovori.

Komentarišući ponudu SDS-a da bude premijer Srpske, Đokić je rekao da mjesto premijera određuje predsjednik Republike, te da cijeni ponudu SDS-a.

"SDS, kao politički subjekat koji je dobio više glasova na ovim izborima nego na prethodnim, stvorio je sebi obavezu, pravo i potrebu da ovom pitanju posveti pažnju i da u tom smislu ima određene stavove i razmišljanja. To razumijem i legitimno je takvo djelovanje", smatra Đokić.

On je naglasio da na posljednjem sastanku koalicionih partnera nije bilo riječi o raspodjeli funkcija, već o politikama koje mogu biti korisne za bolji život građana, te da se za dogovor o formiranju vlasti SNSD-a, DNS-a i SP-a još ne može reći da je "zaokružen i zvaničan".

Đokić je dodao da SP nikada nije bio zainteresovan za Ministarstvo unutrašnjih poslova, te da je to pitanje otvoreno, kao i druga važna pitanja. "Manji su izgledi da ćemo to tražiti", rekao je Đokić.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE