• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD:Dogovoreni bošnjački glasovi izabrali Ivanića

Autor SRNA

Na proteklim opštim izborima u BiH Mladen Ivanić je ostvario dirigovanu pobjedu i bio je u prednosti za 35.000 dogovorenih bošnjačkih glasova dok glasanje nije ni počelo, saopšteno je iz SNSD-a.

Na proteklim opštim izborima u BiH Mladen Ivanić je ostvario dirigovanu pobjedu i bio je u prednosti za 35.000 dogovorenih bošnjačkih glasova dok glasanje nije ni počelo, zbog čega je na kraju imao prednost od 6.932 glasa u odnosu na protivkandidata iz koalicije SNSD-DNS-SP Željke Cvijanović, saopšteno je iz SNSD-a.

Iz SNSD-a ističu da bi Ivanić, bez dogovorenih bošnjačkih glasova, doživio ubjedljiv poraz, jer bi imao 282.799 glasova, a Željka Cvijanović bi ostala na 310.867 glasova.

"Zahvaljujući upravo glasovima Bošnjaka u izbornom inžinjeringu skrojenom u kuhinji bošnjačkih političkih partija i jednog dijela međunarodne zajednice Ivanić je izabran na poziciju člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Da su Bošnjaci donijeli pobjedu Ivaniću, uprkos njegovom ponovnom pokušaju da to ovih dana demantuje, ističu iz SNSD-a, najbolje govore činjenice, odnosno
podaci Centralne izborne komisije o potvrđenim rezultatima Opštih izbora u BiH 2014. godine za člana Predsjedništva BiH.

Prema tim podacima, navode iz SNSD-a, Ivanić je pobjeđivao sa visokim procentima u biračkim sredinama sa većinskim bošnjačkim stanovništvom, poput mjesta Sućeska, Jeleč, Blagaj, Japra, Urisići, Čajire, Večići, Grapska Gornja, Hotočina, Pećnik, Hambarine, Biščani, Rizvanovići, Kozaruša, Liplje, Vrbanjci, Kaldrma, Međeđa, Srednja Trnova, pa i u rodnom mjestu Nasera Orića Gornjim Potočarima i drugim mjestima.

"Tako je, na primjer, na biračkom mjestu Sućeska-prostorije ambulante u Srebrenici, gdje dominira bošnjačko stanovništvo, Mladen Ivanić dobio 330 glasova, čak više nego i Ramiz Salkić sa 185 glasova, dok Željka Cvijanović i Milorad Dodik nisu dobili nijedan glas. Na biračkom mjestu u vatrogasnom domu u Janji - Ivanić je dobio 144 glasa, Željka Cvijanović osam, a Milorad Dodik nije dobio nijedan glas", precizira se u saopštenju.

Takav odnos glasova, ističu iz SNSD-a, je i na ostalim glasačkim mjestima sa većinskim bošnjačkim stanovništvom širom Republike Srpske - Janji, Srebrenici, Kozarcu...

"Ivanićeva priča da je na izborima dobio 'daleko više glasova nego Dodik' je neuporediva, jer Milorad Dodik i Mladen Ivanić nisu bili na istoj izbornoj listi.

Ivanić je bio na listi za člana Predsjedništva BiH i za njega su u Republici Srpskoj mogli svi da glasaju, dok je Milorad Dodik bio kandidat za predsjednika Republike Srpske i osvojio je 303.496 glasova i to, za razliku od Ivanića, bez bošnjačkih i hrvatskih glasova, koji su išli kandidatima za potpredsjednike Republike Srpske", naglašavaju iz SNSD-a.

Što se tiče saradnje Milorada Dodika i Mladena Ivanića, ističe se u saopštenju, nje neće biti ukoliko Ivanić, poput Mladena Bosića, nastavi sa ulogom promotera bošnjačke politike na štetu Republike Srpske.

"Ako se Ivanić toga, ipak, odrekne, saradnje će biti onoliko koliko to bude potrebno u interesu Republike Srpske", poručuju iz SNSD-a.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je za "Večernje novosti" da nije izabran glasovima Bošnjaka. "Dobio sam 317.000 glasova na izborima, daleko više nego Dodik i to je ono što ga boli", kaže Ivanić.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

De bogati ne kmecite vise sa Ivanicem dobio dobio pa sta, to je vas propust i umuknite vise s tim bosnjacima. Evo i ognjen i mladen su sn vise udomili a vi jos o Ivanicu

MONDO REPORTAŽE