• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS: Smijenjen Slobodan Stanić

Autor mondo.ba

Vlada RS smijenila je Slobodana Stanića, vršioca dužnosti direktora Instituta za zaštitu zdravlja RS, i na njegovo mjesto imenovala Miodraga Marjanovića, doktora i vlasnika privatne zdravstvene ustanove "Kuća zdravlja" iz Prnjavora.

Stanić je sa mjesta vršioca dužnosti smijenjen, jer je u stranačkoj križaljci, mjesto direktora Instituta za zaštitu zdravlja pripalo Stranci Napredna Srpska Adama Šukala, javljaju Nezavisne.

"Mislim da se time šalje loša poruka menadžerima u zdravstvu, koji, izgleda, treba da se što više zaduže, jer će time stolice biti sigurnije. Ako je to reforma koja započinje, mislim da je to loše", rekao je Stanić dodajući da "ne zna za smjenu, ali da je nešto načuo" i da svako onaj koji je imenovan može da bude i smijenjen.

Institut za zaštitu zdravlja RS možda je i jedina javna zdravstvena ustanova u RS i BiH koja posluje pozitivno i koja će godinu završiti sa oko 750.000 KM plusa bez i jedne marke obaveze prema radnicima, dobavljačima i, što je najzanimljivije, bez kredita.

Smjenu Stanića indirektno je potvrdila i Željka Cvijanović, premijer RS, dodajući da "Stanić nije smijenjen", jer je "bio v.d., a sada se postavlja novi rukovodilac".

"Vidjećemo kada bude konkurs, ko će biti direktor", kazala je Cvijanovićeva.

Izvor '"Nezavisnih" iz Vlade RS ispričao je da je smjena Stanića uslijedila nakon što je Šukalovoj stranci pripalo to mjesto te da je to jedini razlog.

"Stanić će kao dobar menadžer biti postavljen u neku zdravstvenu instituciju koja je pred kolapsom", ispričao je isti izvor.

Vlada RS imenovala je i svoja dva potpredsjednika i to Srebrenku Golić, ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju,  i Antona Kasipovića, ministra pravde.

Takođe, imenovana su i radna tijela Vlade RS, odnosno članovi i predsjednici Odbora, Savjeta i tima za implementaciju Ekonomske politike RS.

Vlada RS donijela je i Rješenje o imenovanju Vlade Blagojevića za generalnog sekretara Vlade RS.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE