• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravilnik o licensiranju ostaje na snazi

Autor SRNA

U Sarajevu održan sastanak entitetskih ministara i ministra Damira Hadžića u vezi izdavanja licenci i kvalifikacionih kartica vozača na kojem je zaključeno da Pravilnik o licensama ostaje na snazi.

Pravilnik o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača ostaje na snazi, izuzev roka za izdavanje licenci, zaključeno je danas na sastanku ministara komunikacija i transporta BiH Damira Hadžića, ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Neđe Trninića i predstavnika resornog federalnog ministarstva.

Na sastanku je zaključeno da je Pravilnik o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača donesen u skladu sa Zakonom o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prevozu iz 2001. godine i u zakonitoj proceduri, te ostaje na snazi, izuzev roka za izdavanje licenci.

Savjet ministara BiH upoznat je na današnjoj sjednici u Sarajevu o zahtjevu Vlade Pepublike

  Srpske za rješavanje spornih pitanja o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača i podržao je zaključke donesene na sastanku Hadžića, Trninića i predstavnika resornog federalnog ministarstva.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da je, uzimajući u obzir sve okolnosti nastale nakon stupanja na snagu Pravilnika, ostavljen rok od 90 dana - do 15. aprila - kao konačan rok za okončanje postupka izdavanja licenci Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Praktično će do tada važiti ranije izdate licence na svim nivoima u BiH, s tim da je krajnji rok za predaju zahtjeva na nivou BiH za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača do 5. aprila, jer će od 15. aprila isključivo važiti licence izdate na nivou BiH.

Ministarstvo komunikacija i transporta BiH formiraće radnu grupu sastavljenu od predstavnika ovog ministarstva, entitetskih ministarstava i privrednih komora te Brčko distrikta sa zadatkom analiziranja i eventualne potrebe izmjena i dopuna Pravilnika o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE