• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odblokiran put Kostajnica - Prijedor

Autor SRNA

Regionalni put Kostajnica - Prijedor odblokiran je oko 13.30 časova, a na ovoj dionici saobraća se otežano.

 Odblokiran put Kostajnica - Prijedor Izvor: Dušan Volaš/MONDO

Izvor: Dušan Volaš/MONDO

Direktor preduzeća "Komunalno" Kostajnica Slobodan Vuruna rekao je Srni da je saobraćaj na ovoj dionici puta, kroz takozvani "Palijski jarak", bio privremeno obustavljen zato što se zaglavio kamion preduzeća "Prijedor-putevi".

Portparol opštine Kostajnica Aleksandar Pašić rekao je da su svi ostali putevi na području opštine očišćeni i prohodni.

U popodnevnim časovima normalizovano je i snabdijevanje električnom energijom.

Težak i mokar snijeg uzrokovao je jutros kvarove na elektro-mreži, pa je bilo nekoliko prekida u snabdijavanju strujom.

U cijeloj BiH kolovozi su mokri i klizavi, a zbog snježnih padavina otežano se odvija saobraćaj na putu Gacko-Foča, preko prevoja Čemerno, i na magistralnom putu Novi Grad-Kostajnica.

Snijeg pada i na području Gacka, Mrkonjić Grada i Kneževa i zadržava se na kolovozima, a na prevoju Mliništa, magistralni put Rogolji-Glamoč, i u Novom Selu, regionalni pravac Jezero-Novo Selo, duva jak vjetar i stvara snježne nanose po putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a vozila su preusmjerena na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zastoji do Doboja

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na putu Vukosavlje-entitetska granica (Karuše), na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne radnim danima i subotom od sedam do 17, a nedjeljom od sedam do 13 časova.

Zbog snježnih nanosa i dalje je neprohodan regionalni put Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-entitetska granica (Ugar) u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Na putu Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, osim učestalih odrona, moguće je i obrušavanje snježnih lavina na kolovoz.

Odroni su učestali i na dionicama Banjaluka-Teslić, Kneževo-Turbe, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Bratunac-Skelani, LJubovijski most-Drinjača i Šekovići- Caparde, Rogatica-Ustiprača, Višegrad-Vardište i Brodar-Rudo.

U FBiH posebno je otežan saobraćaj preko planinskih prevoja Oštrelj, na putu Bosanski Petrovac-Drvar, i Lanište, na pravcu Ključ-Bosanski Petrovac, kao i na dionici Ripač-Vrtoče, gdje dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar koji stvara snježne nanose.

Snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima Bugojno-Kupres-Livno, Šuica-Tomislavgrad, Priluka-Glamoč-Mlinište, Strmica-Bosansko Grahovo-Drvar, Livno-Bosansko Grahovo, Bugojno-Novi Travnik i Bugojno-Gornji Vakuf-Prozor.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama Podorašac-Salakovac, Tuzla-Zvornik, Srednje-Olovo-Kladanj-Tuzla i Tuzla-Ugljevik.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja su kratkotrajna, a zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, na Graničnom prelazu Izačić jutros od 5.30 časova obustavljen je saobraćaj za sva vozila.

U cijeloj zemlji danas će biti oblačno sa kišom i snijegom.Na jugu će prije podne padavine biti obilnije, vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša temperatura vazduha biće od nula do pet, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u sedam časova: Istočni Drvar minus četiri, Bjelašnica, Mrakovica minus tri, Han Pijesak, Kupres minus jedan, Ribnik, Mlječanica, Drvar nula, Sarajevo, Jajce, Livno, Sokolac, Srbac, Nevesinje, Čemerno, Gacko, Prijedor jedan, Banjaluka, Gradačac dva, Višegrad, Gradiška, Foča, Goražde, Tuzla tri, Srebrenica četiri, Bijeljina, Zvornik, Doboj pet, Mostar, Bileća šest, Trebinje sedam, te Stolac i Čapljina devet stepeni Celzijusovih.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE