• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukidaju "Apostrof"?!

Autor mondo.ba

Sudija Okružnog suda u Banjaluci Nevenka Mitrić zatražila je ukidanje informativne emisije "Apostrof" na banjalučkoj Alternativnoj televiziji, jer je navodno nezadovoljna prilozima i emisijama o problemima u pravosođu.

Kako javlja ATV, Mitrićeva je svoj zahtjev proslijedila Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK), dok novinari ovaj akt oštro osuđuju.

Siniša Vukelić iz Kluba banjalučkih novinara tvrdi da je ukidanje bilo koje emisije, od strane bilo koga, neprihvatljivo.

“Ovo se može posmatrati kao novi dodatni pritisak na rad medija u Republici Srpskoj. Zaista je neprihvatljivo traženje da se ukine jedna emisija. Sutra takođe možemo tražiti da se zatvori neki medij ako je neko uvrijeđen”, rekao je za ATV predsjednik Kluba novinara Banjaluka, Siniša Vukelić.



Novinari su od sudije Mitrić tražili da pred kamerom objasni zbog čega traži ukidanje emisije “Apostrof” – ali na upit nije odgovorila.

"Iz prigovora RAK-u vidi se da je Nevenki Mitrić zasmetalo što je ATV otvorio debatu i o kontroverznim presudama iza koje stoji i njen potpis. I gledaoci emisije su u čudu što u demokratskom društvu jedan sudija traži ukidanje dijaloške televizijske emisije", objavljeno je na sajtu ATV-a.

Vijest da RAK raspravlja o daljem emitovanju ATV-ove emisije pročula se i u skupštinskoj sali. Parlamentarci podsjećaju da su godinama gostovali u studiju Apostrofa i to po nekoliko puta – potez Mitrićeve ocjenjuju kao pokušaj medijske cenzure.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sta je istina boli?

Pa sada ti novinar kriv i emisija?

MONDO REPORTAŽE