• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grahovac: Dolazim na posao!

Autor SRNA

Uroš Grahovac, koga je nova skupštinska većina izabrala za predsjednika Skupštine opštine Gradiška, poručio je da će sutra doći na posao, ali da vjerovatno neće moći otvoriti vrata za koja nema ključ.

Grahovac je podsjetio da je danas oko 12.00 časova došao u kancelariju SO, s namjerom da preuzme dužnost, ističući da je on legalno izabran predsjednik.

"Kancelarija je bila otvorena. Komisija za primopredaju izvršila je popis zatečenog stanja i opredijelila se da izvrši promjenu brave. Pečat nije pronađen, a na pitanje smijenjenom predsjedniku Radislavu Dončiću, koji se pojavio nakon nekoliko minuta, gdje je pečat, dobili smo odgovor da pečata nema za nelagalnu skupštinu", rekao je Grahovac novinarima nakon tročasovnog razgovora sa Dončićem.

Prema njegovi riječima, nakon mijenjanja brave kancelarije, došla je policija koja je zapisnički konstatovala stanje, a nakon desetak minuta radnik opštinske uprave ponovo je promijenio bravu.

Na ponovno mijenjenje brave, čije ključeve ima Dončić, reagovao je Grahovac pozivom policije koja je ponovo sačinila zapisnik. "Sad su se definitivno stvorili uslovi da se i nadležne institucije uključe i rade svoj posao", rekao je Grahovac, koga je 17 odbornika izabralo za novog predsjednika lokalnog parlamenta na sjednici SO 23. februara.

Prema njegovim riječima, trenutnu situaciju prouzrokovao je Dončić, ne poštujući novu skupštinsku većinu.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Dončićem istakao je da su Grahovac i još tri odbornika SO danas počinili krivično djelo, jer su uz "majstora sa bor-mašinama i pajserima upali u kabinet predsjednika Skupštine, što je nezabilježen slučaj u demokratskoj istoriji Gradiške i u funkcionisanju pravne države, lokalnih i drugih nivoa vlasti".

On je naveo da je o svemu obaviještena lokalna policijska stanica, nadležne institucije Republike Srpske, međunarodne organizacije, OEBS i ostale institucije.

Dončić je ponovio da će dužnost predsjednika predati samo uz odluku upravnih ili sudskih organa, dodajući da je "današnjim činom druga strana pokazala da poznaje samo silu".

"Oni nisu htjeli da ovaj problem riješimo na demokratski način, jer ne poštuju sud i pravnu državu. Grahovac je samozvani predsjednik Skupštine, dok ne dobije zvaničan nalog nadležnih institucija", naglasio je Dončić.


Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE