• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portiri nisu pustili Grahovca u kancelariju

Autor SRNA

Uroš Grahovac, kojeg je nova skupštinska većina izabrala za predsjednika lokalnog paralamenta u Gradišci, ponovo je jutros pokušao da uđe u kancelariju predsjednika Skupštine opštine u kojoj se trenutno nalazi aktuelni predsjednik.

Grahovac kaže da su radnici na portirnici od njega tražili ličnu kartu, te da su pozvali Dončića koji nije dozvolio da uđe u prostorije Skupštine opštine.

"Došao sam da vidim da li je Dončić i danas u mom radnom prostoru, ali nažalost nisam mogao da dođem ni do kancelarije. Na portirnici su objašnjavali da su od načelnika Odjeljenja za opštu uravu dobili nekakav nalog da me ne puštaju u opštinu. Ovo je sada u domenu institucija Republike Srpske i mislim da će one to brzo riješiti", rekao je Grahovac novinarima.

U Gradišci juče, ni nakon drugog pokušaja, nije izvršena primopredaja dužnosti između aktuelnog predsjednika Skupštine opštine Radislava Dončića i Uroša Grahovca, koga je 17 odbornika nove skupštinske većine izabralo za predsjednika lokalnog parlamenta na vanrednoj sjednici 23. februara.

Grahovac je juče sa tri člana komisije za primopredaju dužnosti ušao u kancelariju predsjednika Skupštine opštine, sačinjen je zapisnik i promijenjena brava.

Dončić, koji se pojavio nekoliko minuta kasnije, pozvao je policiju koja je sačinila zapisnik, te je radnik opštinske uprave ponovo zamijenio bravu na vratima kancelarije. Na ponovno mijenjanje brave Grahovac je takođe pozvao policiju koja je još jednom sačinila zapisnik.

Načelnik opštine Zoran Latinović i aktuelni predsjednik Skupštine opštine Radislav Dončić najavili su da će podnijeti krivične prijave povodom jučerašnjeg događaja pritiv Grahovca i drugih lica koja su učestvovala u tom činu.

Novu skupštinsku većinu u gradiškom parlamentu čini 10 odbornika SNSD-a, dva DNS-a, jedan odbornik Narodne stranke "Radom za boljitak" i četiri nezavisna odbornika koji su istupili iz odborničkog kluba SDS-a.

Nova skupštinska većina je na četvrtoj vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta 23. februara izabrala Uroša Grahovca za novog predsjednika Skupštine.

Ministarstvo: Obezbijediti kontinuitet rada

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske uputilo je danas dopis organima opštine Gradiška u kome se navodi da je neophodno obezbijediti kontinuitet rada Skupštine ove lokalne zajednice.

"Potrebno je obezbijediti pretpostavke za stupanje na snagu odluka donesenih na vanrednoj sjednici Skupštine opštine Gradiška, odnosno izvršiti primopredaju prostorija i pečata da bi se stekli uslovi za njihovo izvršenje, odnosno osporavanje i u eventualnom sudskom postupku", saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

U dopisu se ukazuje na zakonsku, ali i moralnu obavezu u obezbjeđivanju pretpostavki i uslova za nesmetano funkcionisanje Skupštine opštine, u skladu sa zakonom i aktima opštine, a sve u interesu građana opštine Gradiška.

"Zakonom o lokalnoj samoupravi utvrđene su nadležnosti Skupštine jedinice lokalne samouprave, te je utvrđeno da Skupština opštine odlučuje o pitanjima iz svoje nadležnosti većinom glasova od ukupnog broja odbornika", dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE