• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: Razmisliću o kandidaturi za lidera stranke

Autor SRNA

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas da će razmisliti da li će se kandidovati za treći mandat lidera stranke i izrazio uvjerenje da će biti izabran neko ko će učvrstiti i sačuvati jedinstvo stranke.

Bosić je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci najavio da bi krajem aprila ili početkom maja trebalo da bude održana glavna izborna skupština SDS-a, te istakao da u toj stranci "nema komešanja, već samo borbe u okviru demokratskih sukobljavanja mišljenja".

Govoreći o promjenama skupštinskih većina na lokalnom nivou, Bosić je rekao da je veći dio njih proizvod "političke korupcije", te da je to jedan od razloga što SDS traži izmjene Izbornog zakona BiH, odnosno da mandati izabranih poslanika i odbornika budu u vlasništvu stranke.

"Mislim da je u nekom vidu to na sceni i u Gradišci. Trgovina ličnim interesima i funkcijama je nešto što unosi političku nestabilnost", smatra Bosić, izrazivši uvjerenje da će se lokalne vlasti, koje su na udaru, stabilizovati.

Komentarišući odluku o pristupanju Doboja Zajednici opština turskog svijeta, Bosić je rekao da SDS nije bio uključen u donošenje bilo koje odluke, ali da će to biti tema sjednice Predsjedništva stranke.

"Skupština koja je donijela odluku i gradonačelnik Doboja treba da preispitaju taj stav i da još jednom procjene da li je ta odluka u korist građana", naglasio je Bosić.

Ocjenjujući dosadašnji rad Vlade Republike Srpske, lider SDS smatra "da je to najnekompetentnija Vlada".

On je naveo da je vlast pokazala neodgovornost prema građanima izgradnjom graničnog prelaza u Gradišci, ocjenjujući da to nije prioritet s obzirom da još nema mosta na rijeci Savi.

Bosić je rekao da je za 8. april zakazano prvo ročište po tužbi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za klevetu, po kojoj se traži naknada od 10.000 KM.

On je dodao da će "vrlo rado na sudu dokazivati direktnu odgovornost Milorada Dodika za korupciju, a da će kao dokaz koristiti Dodikov imovinski karton i zahtjev za informaciju o visini poreza koje je platio na visinu primanja".

Odgovarajući na pitanje da li će ambasador BiH u Srbiji Ranko Škrbić biti opozvan, Bosić je rekao da očekuje da to u najskorije vrijeme učini predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. "Škrbić je jedan od simbola korupcije, prije svega, u zdravstvu", tvrdi Bosić.

On je dodao da očekuje da Savjet ministara BiH bude izglasan u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, te da je ubijeđen da će svi problemi u vezi sa formiranjem Savjeta ministara biti riješeni.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Da mi je samo znati sta si ti do sada uradio za SDS. Ja glasam za A. Pandurevic (veceg Srbina od nje nema )

MONDO REPORTAŽE