• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Azra Miletić na slobodi

Autor SRNA

Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane sudiji Azri Miletić i Rami Brkiću, osumnjičenim za primanje, odnosno davanje mita.

Miletićevoj i Brkiću, koji su 25. februara uhapšeni u okviru policijske akcije "Čekić", izrečena je mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta.

Miletićevoj je naložena obaveza povremenog javljanja nadležnom organu dva puta sedmično, a Brkiću određen kućni pritvor uz obavezu službenih lica ovlaštene policijske uprave da vrše nasumične kontrole osumnjičenog dva puta sedmično.

Osumnjičenima u ovom predmetu izrečena je i zabrana sastajanja sa saslušanim svjedocima, te kontaktiranje sa svjedocima koje Tužilaštvo planira saslušati.

Zabranjeno im je i pribiližavanje svjedocima na udaljenosti od 100 metara, telefonske komunikacije osumnjičene Miletićeve neposredno ili preko posrednika sa zaposlenim Suda BiH i Tužilaštva BiH, osim kontakata koje ostvaruje sa Tužilaštvom vezano za službene radnje ovog istražnog postupka.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca.

Azra Miletić, Senad Šabić i Ramo Brkić osumnjičeni su za krivično djelo davanje dara ili drugih oblika koristi, a Miletićeva i za kršenje zakona od strane sudije i primanje dara ili drugih oblika koristi.

U okviru policijske akcije "Čekić" uhapšen je i Senad Šabić zbog sumnje da je dao mito sudiji Azri Miletić kako bi, kao predsjedavajuća Apelacionog vijeća Suda BiH, pred kojim se protiv Brkića i Šabića vodio ponovljeni sudski postupak, izrekla što manju kaznu.

Tužilaštvo BiH juče je podnijelo zahtjev Sudu da Šabiću produži pritvor za još dva mjeseca. Sudsko vijeće će naknadno donijeti odluku o prijedlogu Tužilaštva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE